“Gezongen , gedanst en gezwansd ”

Op 22 december was er de feestelijke première van Mister Crets zijn Winterrevue 2018. Stany had voorspelt dat hij de lat hoog ging hangen en dit waren geen loze woorden . Maak er gerust een Olympisch record van , van deze hoogte , Tia Hellebaut had er zelfs niet aan begonnen.

DSC_0020

A Night @The Movies was dit jaar het thema. Dus geweldig veel materiaal om te gebruiken in een wervelwind van muziek , dans en sketches. De reguliere cast met Dirk Van Vooren , Britt Van Der Borght , Patrick Onzia, Ann Van Den Broeck en de jonkies Hoorelbeke en Pieters waren weer present. Dit ijzersterk frame work is op een magische manier op elkaar ingespeeld. Opvallend was ook het ijzersterk ensemble dat zich meesterlijk wist te integreren in deze liveshow. Vlot draaiden ze mee in zowel de hilarische sketches als de dans en zang-acts. De films die de revue passeerden waren legio , van Frozen, Titanic , Car Wash tot oudere monumenten als An Office rand a Gentleman tot Singing in The Rain.

Attractief voor het oog zeker het decor van de Hans Verdyck groep en het gebruik van de “ Motion Graphics” voor zoveel uiteenlopende scenes.

Shana Pieters vonden we verleden jaar de revelatie als nieuwkomer in Revue III. Dit jaar , zonder de minste twijfel een prachtprestatie. Een show die haar op het lijf gegoten is en waarvan ze zelf duidelijk 100% geniet. Dat ze ook een aanleg in humor heeft zagen we recent trouwens in “Ene gast , twee bazen”. Hopelijk zien we haar nog veel.

DSC_0039DSC_0027

Humor en improvisatie , het is het handelsmerk van Dirk Van Vooren. De Tien Geboden zijn de Tien Geboden niet meer sinds hij als Mozes Elckerlyc gebruikte als Rode Zee. In deze scene kwam in feite de oude gezelligheid van de zaal tot uiting. Ja , ze heeft hier en daar misschien wel een likje verf nodig maar in Elckerlyc waan je je bijna altijd in een cosy West End zaal van Londen , genre Theatre Royal Drury Lane , Apollo Theatre of The Prince Edward. Dirk ,” Mozes” , Van Vooren slaagde er zelfs in om bijna de Rode Zee over te trekken met de glimmende schoenen van onze gekende Padi , die er bijna van overtuigd was terug naar Ingelmunster te trekken met de sandalen van Mozes aan.

De inbreng van de dubbel gast constructie met Anne De Baetzelier en Katja Retsin was misschien voor velen een verrassing maar we geven beide dames toch een voldoening voor hun durf en volharding. Katja had nog een voordeel dat ze dit jaar haar eerste musical achter de rug had met een geslaagd optreden bij Even Team in “ Dolfje het Weerwolfje”. Het “ Zingen , Dansen en af en toe Zwansen diploma “ mochten ze met trots ontvangen.

DSC_0017DSC_0023

En nu naar een lustrum. We weten zeker dat Stany al wat ideetjes zal hebben. Wie zijn wij , maar toch wat voorstellen : misschien iets maken rond Britse comedy’s , genre Allo ,Allo , Dad’s Army , On The Buses enz. ? En misschien , de domste mens sketch wat aanpassen?

Winterrevue IV nog tot 13 januari 2019    www.elckerlyc.be

 

Tekst en foto’s : Gust Charrin