Festivaria aan het Donkmeer 2024

 

ALS JE VAN ZO HOOG KIJKT LIJKT DE WERELD BETER

 

Om de twee jaren verheugen we ons op een spektakel musical aan het Donkmeer. Een musical eigen aan zijn soort en uniek door de omgeving waar het zich afspeelt. Tussen het water en het groen, een uitdaging, een kans. Na Singin’ in The Rain koos men  dit jaar voor “ De Klokkenluider van de Notre Dame”. Het verhaal van Victor Hugo: tijdloos en  vol emoties. Met morele complexe toestanden, liefde, haat en vooroordelen. Angst voor het onbekende en het aanvaarden van het onvolmaakte.

In 1996 maakte Disney er een tekenfilm en daarna ontstond de musical. En nu te zien in openlucht vanaf 23 augustus 2024. Regisseur Bruno Van Heystraeten stelde de cast voor op een bijna traditionele plaats aan het meer: ’t Nieuw Paviljoen.

Esmeralda wordt gespeeld door Idalie Samad, Frollo is in handen van Nordin De Moor( een oudgediende van Festivaria) en Ruben Van keer is Quasimodo. Verder zijn er nog rollen voor Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn.

Nu is er nog het beton en de ponton maar in augustus is er de totale metamorfose naar een groots decor waar wederom Marnik Baert voor zorgt. Naar goede gewoonte stelde hij zijn prachtige maquette van het decor weer voor. Hij koos voor de kathedraal in miniatuurvorm met een centraal element dat naar voren opengaat en als het ware een plein creëert. Een brug maakt de verbinding met het plein  en we komen zo aan de oever van de Seine. Middeleeuws Parijs, waar het verhaal zich afspeelt in 1482. De klokkenluider komt na 20 jaar afzondering in de klokkentoren naar het Dwazenfeest in hartje Parijs en wordt met de realiteit geconfronteerd.

Niet alleen water is een element maar ook vuur gaan we ontmoeten. En voor de eerste maal zal de cast live zingen, een primeur. Vroeger werden de stukken op band opgenomen.

Nog tot 7 september te Berlare.

Het voorsmaakje kregen we op 6 maart:

Alle info en tickets: www.festivaria.eu

 

Tekst en foto’s: Gust Charrin