In Flanders Trails

 

Wandelen wint nog dagelijks aan belangstelling. Het is de meest toegankelijke sport om iedereen aan het bewegen = wandelen te brengen. Met je vrienden, je gezin of in je eentje maakt niet uit. Wandelen heeft niet alleen een helend effect voor je gezondheid. Jong of minder jong kan je op je eigen tempo wandelen en bovendien ontspannend leuke plekjes ontdekken.

Wandelavontuur begint bij de Flanders Trail. Langeafstand wandelaar op zoek naar ietsje meer? Hou je van de natuur of beleving? Deins je niet terug voor wat hoogteverschil en offroad? Zelf je uitdagen met een nieuwe wandelervaring.

 

De Monts de Flandres /West-Vlaamse Bergen staan bekend als een pittoresk landschap waar authenticiteit samengaat met gezellige dorpen, een land van contrasten, valleien en vlakten, een levend land van tradities en feesten. Maar ook een geweldige speeltuin voor sporters en natuurliefhebbers.

Voor hen werd op 14 oktober te Saint-Jans-Cappel in Frans- Vlaanderen  de eerste grensoverschrijdende Espace Trail voorgesteld.

Deze trail bestaat uit 125 km bewegwijzerde routes, 9 circuits van 5 tot 32 km met  een totaal aan hoogtemeters  van 90 tot 1.340 meter en 2 korte trainingsworkshops.  De routes kennen vier moeilijkheidsgraden, gemerkt met kleuren ( groen, blauw, oranje en rood). Alle gemeenten langs het parcours hebben een vertrekpunt met St. –Jans-Cappel als belangrijkste startplaats. De anderen zijn Boeschèpe, Berthen, Godeswaersvelde, Rodeberg en Kemmel.

Het project werd opgezet door onder meer het Office de Tourisme de la Destination Coeur de Flandre, de gemeente Heuvelland en het Département du Nord.  Het is ook het resultaat van verschillende jaren samenwerking tussen Frans-Vlaanderen en de Westhoek. Ook het Franse CCFI ( Communauté de communes Flandre intériere werkte mee aan de verwezenlijking.

Je kan een app installeren of gaan naar de website: www.espacetrail.run/inflanderstrails.

Je kan het in drie talen ( F, NL, E) bekijken. Je vindt er buiten het parcours ook informatie naar bezienswaardigheden, eet- en drinkmogelijkheden, parking, evenementen, weerbericht enz.

Ook meegenomen is dat binnenkort de camping car plaats in Cassel gereed zal zijn.

 

Gust Charrin