Herfst 2020: een vuurwerk aan creatieve ideeën in het Vakantieland Cochem

Het vakantieland Cochem heeft in de late herfst, een van de meest genietbare periodes van het jaar, een aantal genietbare belevenissen voor de bezoekers uitgewerkt. Vele organisatoren van deze Moezelregio tussen Bremm aan de Calmont over Cochem tot Moselkern hebben voor de maand november maar liefst 200 evenementen georganiseerd die voor dit jaargetijde aangepast zijn. Vele daarvan vinden plaats in open lucht. Zo zijn er de schier eindeloze wandelingen in het bont gekleurde landschap.

In Cochem kan je aansluiten bij de ronde van de nachtwaker door de historische binnenstad van Cochem of met de burgerwacht een fakkeltocht maken rond de indrukwekkende rijksburcht. Overdag volg je de “Wilddieb” over vroeger stroperspaden naar Ediger-Eller. Met gepaste kledij is deze late herfst geschikt voor deze sportieve wandeling! Een andere sport is een kanotocht van Ernst naar Klotten met aansluitend een stevige maaltijd bij de wijnbouwer.

Wandelen in combinatie met cultuur en het culinaire is mogelijk, bv. de “wijnbelevenistour” tussen Pommern en Treis-Karden naar het Gallo-Romeins tempelcomplex inclusief een maaltijd en een prosecco. Zo wordt na de rondleiding door het Mosellandmuseum in Ernst een eenpansgerecht opgediend. Voorts is er gebak van het huis en bij de “Feuerabend” kan je genieten van lekkere grillgerechten. Vele wijnbouwers hebben nieuwe  ideeën uitgewerkt om bezoekers te verwelkomen.

Er zijn nog mooie alternatieven: het bezoek aan de burcht Metternich in Beilstein, een spannende rondleiding door de Bundesbankbunker (een verwijzing naar de Koude Oorlog), een dagje in het Erlebnisbad in Cochem. Wat dacht je van een gastmaal ’s avonds in de trant van de vroegere ridders in de Rijksburcht van Cochem?

Je kunt deze brochure van de late herfst (52 pagina’s boordevol ideeën!) van het vakantieland Cochem downloaden onder www.ferienland-cochem.de .

Verdere info: herman.taelman@skynet.be

Tekst : Herman Taelman  , Foto’s: Ferienland Cochem.