John Terra stelde nieuw album ‘Even van de wereld’ voor in Niel am See

Songwriter en muziekproducer John Terra (70) is een absoluut icoon in de Vlaamse muziekwereld. Naast eigen hits – zoals onder andere ‘Is er een ander tussen jou en mij?’ (1973) en ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’ (1981) – schreef Terra ook tientallen hits voor bekende Belgische artiesten.

John Terra scoorde tal van hits en na een prachtige muziekcarrière – Terra staat dit jaar trouwens 53 jaar op de bühne – koos hij voor een carrière achter de schermen als tekstschrijver en muziekproducer. Achttien jaar lang schreef en producete hij hits voor onder andere Dana Winner, Helmut Lotti, Bart Kaëll, Luc Steeno, Yasmine, Christophe, Willy Sommers en vele anderen. Voor Lisa Del Bo schreef hij onder meer de inzending waarmee zij België vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival.

Afgelopen donderdag stelde John Terra zijn nieuw driedelig album voor in Niel am See in aanwezigheid van fans, collega’s en pers.  Twee cd’s met een carrièreoverzicht – waarvan één een selectie is van liedjes die Terra schreef voor collega-artiesten – en één album met tien nieuwe nummers ‘Even van de wereld’.

John Terra ging terug even in de tijd en pinkte emotioneel een traan weg bij het vermelden van artiesten die hem het DNA voor de muziek gegeven hebben: Elvis Presley, The Beatles, Neil Diamond en Will tura. “Een ontzettend belangrijke invloed in het leven van een zanger”, aldus John en hij vatte de rock ’n roll song ‘Elise’ aan.

Rug aan rug, en in zangsymbiose met Lissa Lewis, weerklonk ‘Diep in mij’ over het meer van Niel, als ode aan wijlen Yasmine.

 

Bijzonder veel lof ging naar platenfirma CNR Records, die het Vlaamse lied zijn aandacht geeft die het verdient.  “Iets waar ik mijn ganse leven voor gevochten heb”, aldus John.

De stem en de moves zaten nog bijzonder goed en John is er klaar voor om het album live naar de mensen te brengen!

 

Tekst en foto’s: Peter Minnebo