Tropical night  in Blankenberge met 5e show Zomerhit aan de kust

Zomerhit afgelopen donderdag deed zijn naam alle eer aan, want het was de 7e tropische dag op rij. De laatste 4 genomineerden gaven het beste van zichzelf en hoopten op een plaats in de finale: Emiline, Jaap Reesema & Lea Rue, Maksim en presentator van dienst Niels Destadsbader.

Naast nostalgische trips met Soulsister en X-session, werd ook het jongere publiek op zijn wenken bediend met #LikeMe en Metejoor.

Bart Peeters en Metejoor mochten zich nog eens lekker laten gaan met Bart’s nummer ‘Konijneneten’, ze konden rekenen op 2 sportieve kerels voor een ludiek transportmiddel tussen beide podia.  Op het 2e circulair podium gingen de twee voluit voor free dance moves.

In de backstage zone, waande je je in een Zuid-Frans kustdorp, omwille van de trendy zomerbar, de zwoele temperaturen en een prachtige uitkijk op de jachthaven.

Het overlijden van Oliva Newton-John mocht niet onopgemerkt voorbij gaan en Natalia zetten live een ingetogen ‘Hopelessly devoted to you’ uit de film Grease neer.

Ook dit jaar meerden  internationale artiesten aan in de Zomerhit haven. De Nederlandse Flemming die een medley bracht van ‘Amsterdam’ en ‘Automatisch’.  De Britse Ella Eyere scoort momenteel met ‘Deep Down’ en vuurde onweerstaanbare dance vibes af op het publiek.

De vocale stemtoonladder mocht iets later op de avond ferm de hoogte in met Sam Ryder, die dit jaar 2e eindigde op het Eurosongfestival.  Wanneer ‘Space Man’ weerklonk, zag je alleen maar blije gezichten front –en backstage.  De smartphone en jachthaven -lichtjes kleuren op dat moment die memorabele avond bijzonder in.

9 nachtjes verder slapen en dan mag de nieuwe Zomerhit winnaar Blankenberge op zijn kop zetten tijdens de live show op 20 september, na Niels Destadsbader & Regi met ‘De wereld draait voor jou’ in 2021.

Tekst en foto’s: Peter Minnebo.