Aangespoeld

 

De Sven De Ridder Company heeft haar jubileumjaar (5) zeer goed begonnen met niet minder dan 15.000 bezoekers voor “ De Mannen van de Golf”. Nu werd aan het legendarische strand van Sint-Anneke de nieuwe zomerproductie voorgesteld. Een zomerproductie die de naam” Aangespoeld” kreeg. De zomerproductie, die traditioneel doorgaat in Theater Elckerlyc, is voor Sven en Brik zeer belangrijk omdat daar in 2018 alles begon voor het duo en hun gezelschap met de première van” De creme-glace oorlog”.

Telkens ging men uit van een originele setting  met onder meer een golfclub, een ziekenhuis of een scoutskamp. Nu is er een onbewoond eiland, alhoewel het stuk aanvangt op een luxe cruiseschip. En ja er komt een schipbreuk van.

We maken kennis met Stan, de kapitein die ook nog een vrouwengek is en gespeeld wordt door Brik Van Dyck. Nog op het schip een koppel dat op originele wijze hun scheiding wil vieren. Het bijna ex-koppel heten Bruno en Joke en Peter Thyssen en Nele Goossens zijn hun alter ego. Verder maken we kennis met Fleur, een moderne jonge influenceer met een missie ( Jasmine Jaspers). Er is nog een jonge meer klassieke man aan boord ( Benjamin –of Juan Gerlo), die aan boord is met de bomma. De bomma gaan we echter niet zien.

Het eiland waar ze terechtkomen is echter niet totaal onbewoond. Er is een zekere Robbie, die hier al 25 jaar vertoeft. Hij heeft Piet bij zich, die verdacht veel op een papegaai lijkt. Gaat die vliegen in Elckerlyc? Dat gaan we te zien krijgen vanaf 13 juli tot midden augustus in deze knotsgekke  en misschien ook nog kletsnatte komedie. En voor we het vergeten de man op het eiland is natuurlijk Sven De Ridder.

Aangespoeld zal ook een grote herfsttoer maken door Vlaanderen met meer dan 25 uitvoeringen in verschillende locaties.

En natuurlijk in december de traditionele kerstkomedie in het Fakkeltheater. De naam weten we al: “ Secret Santa”. De rest horen we later wel.

www.svenderiddercompany.be