Antwerpen Proeft 2022

 

Gestart in 2007 met 16 deelnemers op de Groenplaats, is: “ Antwerpen Proeft” nu een klassieker op de Antwerpse evenementenagenda. Eindelijk na een te lange afwezigheid door corona kan het toonaangevende meerdaagse restaurantfestival weer doorgaan.

Passie en creativiteit geven een uitstraling aan de stad en “ Antwerpen Proeft” heeft een voorname rol in het profileren van Antwerpen als top culinaire bestemming. Wat Tomorrowland is voor de festivals is dit evenement op culinair gebied: het beste van het beste.

Nergens anders vind je op één adres en op één en hetzelfde moment, live, zo veel gerechten van toprestaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks voor een fractie van de gangbare restaurantprijs. Nergens kun je meer proeven.

Praktisch: “ Antwerpen Proeft” heeft plaats in en rond de cultuurhistorische waardevolle Waagnatie aan de Schelde. ( Rijnkaai 150 Eilandje). Indoor en outdoor.

Openingstijden:

Donderdag 26 mei  12u-22u food. 12u-24u drinks.

Vrijdag 27 mei: 16u-22u food. 16u-24u drinks.

Zaterdag 28 mei: 16u-22u food. 16u-24u drinks.

Zondag 29 mei: 12u-20u food. 12u-20u drinks.

 

Tickets in voorverkoop en kassa. Proefbonnen  verkrijgbaar aan de bonnenkassa’s.

 

Voor alle lekkerbekken en levensgenieters. Aan het concept wordt altijd gesleuteld. Niet alleen proeven maar ook doen. Nu ook weer tal van nieuwigheden.

Je kan als bezoeker meedoen aan gratis kookworkshops met “ AEG Cooking Club”. Sessies van 45’ o.l.v. een chef, er zijn er een 20 tal over de 4 dagen dus hier geld tijdig inschrijven! ( online)

Nieuw is ook de “ Live Corner”. Interactieve sessies dichter bij het publiek met bekende koppen  zoals bv. Sofie Dumont.

Bij “ Duvel Masterclass “ leer je dan weer het perfecte glas schenken.

Nieuw ook: “ Ster van de Dag”. Elke van de 4 festivaldagen staat een andere sterrenchef centraal. Ze vertegenwoordigen 4 verschillende provincies. Zeeland  en Noord- Brabant voor Nederland. Voor België: Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met Senzanome van Giovanni Bruno en voor Antwerpen, Het Gebaar van Roger van Damme.

 

En dan zijn er de massa opmerkelijke celebrity’s die de affiche kleuren. Jeroen Van Dyck en Roger Van Damme om er maar een paar te noemen. Deze laatste is trouwens nog steeds de ambassadeur van “ Antwerpen Proeft”.

Sommige keren ook terug zoals topsommelier Sepideh Sedaghatnia.

Veel opmerkelijke topnamen uit de rand en de Kempen. Een voorbeeld onder meer Dimitri Van Montfort met “ The Lobsterman” uit Schilde.

 

Een opmerkelijke rode draad in heel het verhaal is Italië. Antwerpen Proeft straalt Italiaans en verkeert in Italiaanse sferen. Een mooi voorbeeld is “ Casello”. Het is gelegen  het in het hart van Schilde in een gerestaureerd huis uit de jaren 1770. Fine dining met ook aantrekkelijke vegetarische Italiaanse gerechten.

De organisatoren werken onafhankelijk zonder subsidie. Wel zijn er verschillende partners o.a. AEG, Bru  en Sligro ISPC, die het persmoment ondersteunden.

www.proeft.be

 

Tekst en foto’s: G. Charrin.