Met de Boerentram naar Achterland.

DSC_0102DSC_0118

 

De” Vier van het Achterland” beginnen stilaan beroemd te worden. Na Viva Minerva en Café Beveren komen Sam , Frank , Michael en Ann nu op de proppen met “ Azzek nog zou trouwen”. Weer een nieuw stuk ongerept theater met nu als grote inspiratiebron het werk van onze Strangers , dat vervat zit in ons collectief geheugen. Hun onvergetelijke muziek en tekst en hun liefde voor het Stad is de rode draad door een verhaal over liefde , leven en Antwerpen. Met den Boerentram uit 1931 , de n°70 die van Antwerpen naar Kapellen reed en later ook nog dienst deed op het traject naar Boom , zochten we samen met de Strangers de cast op en lieten ze verder meerijden met onze nummer 70 naar de Groenplaats. Zes hebben we er opgepikt , van Luc Caals, Sam Verhoeven ,Daisy Thys Ann De Winne tot onze Sam uit Thuis , An Vanderstighelen, en man van alle werk Marc Fransen. Het wordt een vooral warme liefdevolle voorstelling , daar zijn we zeker van en Luc Caals ook want zijn Molteni koerstruitje, die hij tijdens de vertoning zal dragen, was niet gemaakt uit de historische zware merinos stof maar uit dun textiel !

De liedjes van de Strangers zullen begeleid worden door een live-combo. Azzek nog zou trouwen kende reeds een daverend succes in 2011 en 2012 en de herneming valt ook samen met het feit dat we in 2017 ook 65 jaar Strangers vieren.

Praktisch vanaf 21 december tot 7 januari in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

www.fakkeltheater.be

 

DSC_0131DSC_0134DSC_0148

Ook nog meegenomen voor alle tramfanaten en nostalgiekers van de MIVA en voorlopers, in 2019 zal zeker het Trammuseum aan de Diksmuidelaan terg zijn deuren openen. Grote renovaties , vooral aan het dak zijn nu volop aan de gang. Hier zien we zeker naar uit.