Backstage is hier!

Een nieuw Vlaams theaterhuis is er. Producenten Uitgezonderd en Theatertainment hebben de krachten samen gebundeld. Uitgezonderd van Bob Jennes en het sterke huis van Dirk van Vooren en Nico Warinier zijn nooit concurrenten geweest en drukten beiden hun stempel op de Vlaamse theaterwereld. Trouwens beiden traden ook op in de iconische zaal Elckerlyc en liepen elkaar er zeker niet voor de voeten. Een huwelijk om krachten te bundelen. “ Teamwork makes the dream work “ en zo ontstond Backstage. James Cooke kwam als eerste met de naam naar buiten. Als 8- jarige zette hij bij het toenmalige Backstage in Gent zijn eerste stappen op het podium.

En de grote vraag, wat komt er allemaal voor lekkers naar ons toe? Jawel, zeven nieuwe producties. En ze zijn van alle markten thuis. Een triller als Agatha Christie’s “ Moord op de Orient Express”, de komedie “ Het Spook van de Operette”, de musical Pocahontas” zijn enkele namen. En er is  natuurlijk de Winterrevue. Heel vroeg kennen we nu al de “ special guest”. Niemand minder dan Margriet Hermans. Margriet staat er super enthousiast tegenover, een gevoel dat ze ook had met de deelname aan “ Liefde voor Muziek”. Zoals zovelen voor haar ( Ingeborg o.a.) speelde ze nog nooit revue en ze weet niet wat er op haar zal af komen.

Nog wat sprokkels: Caals  & Van Vooren zijn terug samen in “ Het Spook van de Operette” en Vapeurs is er eindelijk terug.

www.backstage-productions.be

Backstage: Geboren 21 juni 2022.

Tekst: G. Charrin.

Foto’s: Rita Goethals.