Hello Festival  2022 helemaal terug!

Afgelopen zaterdag was het lekker genieten op het Hello festival in Emmen. Aan de vertrouwde formule werd wat gesleuteld, zo was de main stage niet meer in openlucht en viel het ruime zicht op de Grote Rietplas direct op. Uitrusten met je voeten in het witte zand en verkoelen aan het water, nu allemaal geen probleem!

Het weer zat helemaal mee en op de groene grasmat gaan liggen met een vers getapt pilsje, een wijntje of een cocktail, wat moet een festivalmens nog meer?  Misschien jeugdsentiment?  Dan grabbelen we graag in de fantastische line-up  die grote hits terug naar het publiek bracht: AL MC KAY’S  Earth Wind & Fire Experience, OMD, Europe, Sergio Cortes Michael Jackson en punky rocklegende Marky Ramone.

Ook de Nederlandse platenkast mocht nog eens open met de live jukebox vol Dolly Dots hits, én met een integer mooi eerbetoon aan de mannen van Doe Maar, die Henny Vrienten nu moeten missen.  (Henny stond nog op de main stage in 2017)  De 60+ Dolly Dots meisjes, in vuurrode pakken,  gaven daarom alles met ‘De Bom’, ‘Smoorverliefd’ en ‘Is dit Alles’.  De mainstage tent werd één groot zangkoor en achteraan leek het wel een zuiders dansfeest want vele vrienden waren zo blij elkaar terug te zien.  De wegzakkende zon begon immers stilaan in de tent te schijnen. Een schilderachtig festivalplaatje!

Nieuw dit jaar was de TENT ZONDER NAAM! (TZN) De hits van toen en nu vlogen je om de oren, ongegeneerd uit je dak gaan! Confetti in je bier en zweet van het plafond.

Het Hello Festival bewees dat er  terug muzikaal nog een mooie toekomst kan geschreven worden in Emmen na 2 ‘scary’ jaren.

 

Tekst en foto’s: Peter Minnebo.