BAD BERTRICH, KUURSTADJE IN DE DUITSE VULKAANEIFEL

Bad Bertrich is gelegen in een komvormig dal en omringd door bossen en vlakbij het natuurpark van de beschermde Maare, meertjes van vulkanische oorsprong.

P1020359P1020368

Alles ademt hier rust uit in deze gezonde omgeving. Het is een uitnodiging om te genieten van wandelingen, van het flaneren in de Kurfürstenstrasse of door het park van de Römerkessel. Je kunt er heerlijk baden in de Vulkaneifeltherme en gebruik maken van de verschillende sauna’s. De Romeinen konden al de weldaden van de bron waarderen. Deze bron borrelt vanuit een diepte van 2000 meter naar boven, de natuurlijke watertemperatuur van het overdekt en openluchtbad bedraagt 32 graden en is heel aangenaam vooral als het buiten wat frisser is.

P1020371P1090092

Om te genieten van mooie uitzichtpunten kan je een van de stevige wandelingen vanuit het dal maken of via Kennfuss (op 4 kilometer van Bad Bertrich) de wandeling langs de heuveltoppen maken. Je komt langs idyllische plaatsjes zoals “oase van de rust” , panoramablik dal van de liefde” en langs uitkijktorentjes. Je vindt hier kilometerslange bewegwijzerde wandelpaden. Wie graag fietst kan de fietsroute “Vulkaneifel” volgen, hij verbindt met een lengte van 77 kilometer het Ahrdal met de Moezelvallei. Op 8 kilometer heb je de “Mosel Radweg”, de fietsroute die langs de Moezel loopt. En voor mountainbikers is er een echte uitdaging: het “trailpark Vulkaneifel”.

Bezoekers kunnen mits een kleine verplaatsing andere bezienswaardigheden bezoeken. Bad Bertrich ligt op 8 kilometer van de Moezel met zijn heerlijke wijnen. Je ontdekt heel wat pittoreske dorpjes tussen de wijngaarden en stadjes als Cochem, Zell, Traben-Trarbach en Bernkastel. Op een goed half uur rijden ben je aan de Maare van Daun, een uniek beschermd natuurgebied. Een bezoek met de familie aan het dierenpark “Wild-Erlebnispark” in Daun is een aanrader. Wil je tot slot wat meer weten over de Maare, dan is er het Maarmuseum in Manderscheid en het Vulkanhaus in Strohn geeft je heel wat informatie over het vulkanisme.

Info: www.bad-bertrich.de /

 www.gesundland-vulkaneifel.de /

www.vulkaneifeltherme.de

 

panoramische foto BAD BERTRICH

Indien u gratis een brochure wens te bekomen van Bad Bertrich en “het Gezondland van de Vulkaaneifel”, kan dit via herman.taelman@skynet.be .