Bakrevolutie of verrassingscake?

 

Vanaf 4 september start Vier met de reeds derde serie van “ Bake Off Vlaanderen”. Alle opnames gingen zoals voorheen door in de gekende witte tent op het domein in Schoten en zijn reeds achter de rug.

Acht weken lang strijden tien gepassioneerde amateur bakkers tegen elkaar voor de titel van meest getalenteerde thuisbakkers. Acht heftige en dolle bakweken volgens presentator Wim Opbrouck. Wim die het liever niet had over 10 kandidaten maar over ‘ bakkers & baksters”. Wim stelde ze allen voor in de thuishaven van jurylid Herman Van Dender , meester patissier en chocolatier , te Groot Bijgaarden . Met culinaire auteur Regula Ysewijn als tweede jurylid , is het dezelfde ploeg van Bake Off I & II die we op het scherm zullen zien.

Bakplaten , kookeilanden en wekkers zijn de andere belangrijke ingrediënten van het programma waar” multi- tasking” weer een begrip zal zijn. Zwarte Woud Taart , Tarte Tatin , Victoria Sponge Cake , Javanais , wat zal er allemaal de revue passeren ?

Tien kandidaten van over heel Vlaanderen , van Oostende tot Hasselt.

Philip Otten is 33 en komt uit Berchem. Hij is apotheker in het Antwerpse. Precisiewerk is een onderdeel van het apothekersberoep maar ook heel belangrijk bij het bakken. Alle twee is het fijn werk , zei Philip. Toch merk ik dat bij mijn bakken ik na een tijd toch ook op het gevoel af ging. Mijn interesse was in feite tweeledig: ik wou eens graag op tv komen en in mijn middelbare studies was ik begonnen in de richting hotelier. Tel daar nog eens korte extra opleiding dieetkunde bij en dan was de keuze vlug gemaakt om me kandidaat te stellen. In Schoten ging een nieuwe wereld open .

Het moeilijkste ? Volgens Philip zeker tegen de tijd werken , alles is strikt getimed en de toegestane tijd is toch wat krap. Ook de afleiding door presentator Wim of door de juryleden is iets waar we mee moesten leven. Niet altijd makkelijk voor sommige bakkers!. Trouwens de opnames zijn ook heel tijdrovend. Voor één aflevering film je soms een heel weekend .

Benieuwd wie we als winnaar gaan zien. Bekijk zeker de trailer eens . Hij duurt juist onder de minuut en Regula zei ons dat de trailer helemaal gemaakt is onder de Leeuw van Waterloo.

Tekst en foto’s : G. Charrin.