Air Antwerp en Janimal

 

Antwerpen is terug verbonden met Londen ! Na het stoppen van VLM kon Londen vanuit Deurne luchthaven maar alleen bereikt worden via Flybe. Reizigers kwamen echter aan op Londen Southend, op zo’n 60 km van het Londense centrum en moesten dit overbruggen met een vervelende en tijdrovende treinreis. Het succes was dan ook navenant en een poos geleden werd de lijn stopgezet. Ook het vertrekuur ( 14h) vanuit Deurne was een ernstige handicap.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij, Air Antwerp , pakt het sinds maandag 9 september anders aan. Zij vliegen drie keer per dag naar London City , vlak bij het financiële centrum van Londen. CEO Air Antwerp , Johan Maertens , sprak reeds van een gemiddelde bezettingsgraad van 60 % voor de eerste dagen. De vlucht tussen Deurne en Londen is 50 minuten met een minimum aan wachttijd voor het inchecken. Met de DLR ( Docklands Light Railway ) ben je op 25 minuten in hartje Londen. Iets dat Eurostar nooit zal kunnen evenaren. Er wordt gevlogen met de Fokker 50 ( 50 = het aantal zitplaatsen.), een Fokker met turboprop. Met de turboprop vliegt men wel wat trager maar er is een uitstoot van veel minder schadelijke stoffen.

Ongeveer twee derde van het personeel zijn oud – werknemers van VLM , die de Londen lijn grondig kennen. Er zijn 16 vluchten per week ( 3x per dag op weekdagen en een zondagsvlucht ) Er is een commerciële samenwerking met KLM. Alle verdere info:   http://www.airantwerp.com/

Ter gelegenheid van de opstart van Air Antwerp werd er door microbrouwerij Vrijstaat Vanmol , een ambachtelijk laag alcoholisch bier in blik gelanceerd. Een bier dat Air Antwerp zal gebruiken en waar ze vragende partij voor waren. Janimal is de naam en het is een fris naar hop smakend biertje van 3,3%. Het blik is getooid met de skylines van Antwerpen en Londen. Je kan het vergelijken met de Engelse IPA ( Indian Pale Ale ) een bier dat een zeer oude traditie heeft en een vlotte remonte aan het maken is. Vele Britse reizigers van Air Antwerp zullen hier met plezier naar uitkijken.

Vrijstaat Vanmol is een microbrouwerij die in 2016 is opgericht door Erwin Vanmol ( brouwer-cartoonist) . Medevennoot en assistent-brouwer Jan Panneels was drie jaar geleden de jongste professionele brouwer in de wereld. Op dit ogenblik maken zij een 5 tal biertjes : alle info op http://www.vrijstaat.be/

 

 

Air Antwerp mikt in feite niet alleen op zakenreizigers . Ook de “city tripper “zal hier uitgebreid van kunnen genieten!

 

Tekst: G. Charrin    Foto’s via Vrijstaat Vanmol.