Bonnie & Clyde ,een mythisch gangster duo

 

BSO-producties gaat ons vanaf 27 september een zowel menselijk , tragisch als gevaarlijk beeld ophangen van Bonnie Elizabeth Parker en Clyde Chestnuth Barrow in de musical Bonnie & Clyde.

Beiden leefden in de woelige jaren van de “ Grote Depressie” , de economische tsunami die vooral Amerika trof eind jaren ‘20 en begin jaren ‘30. Hun “ American Dream “ van vrijheid , avontuur en rijkdom werd hen nefast. Door de media aandacht in die periode werd het duo zowel berucht als geliefd. Na hun dood bleven ze in het collectief geheugen. The Ballad of Bonnie & Clyde werd vooral voor Georgie Fame een monster hit , een lied dat hoge toppen scoorde in de film uit 1967. In 2009 kwam er een musical over het duo.

Misdaad , spanning en liefde zijn de rode draad door het verhaal. Regisseur en producent Manu Jacobs gaf ons op 12 september een voorsmaakje van het stuk met een drietal fragmenten uit de musical. Hiervoor zorgden hoofdrolspelers Juan Gerlo en Charlotte Campion. Bonnie was niet zomaar een domme randcrimineel. Ze had ook hersenen en las graag wat haar ook veel verbeelding gaf, ook muzikaal wou ze aan haar trekken komen. Louisiana , is de staat waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Een muzikale staat en dit gaan we ten volle meemaken in de musical met een live orkest van negen muzikanten. Cast en ensemble tekenen voor meer dan 30 acteurs op het podium met ook een roterend jongerenensemble. Muziek met een mix van gospel , jazz en blues.

Ik zou het bijna nog vergeten, alle voorstellingen gaan door in het Zuiderpershuis ( Waalse Kaai 14 Antwerpen ). Er zijn ( voorlopig) zeven voorstellingen voor deze Benelux première.

Een Love Story , dat passioneel begint, maar dramatisch eindigt.

Criminele geliefden of geliefde criminelen ? Aan u de keuze.

Tekst en foto’s: G. Charrin

Alle info: http://www.bso-producties.be/