Nieuwe Camilla Blue song Mmm Mmm opmaat naar AR-liveshow

Mmm Mmm, dat is de titel van de nieuwe song van Camilla Blue. Een song over zelfreflectie. Het is de achtste single die ze uitbrengt voorafgaand aan haar tweede album Yellow, dat in maart 2022 verschijnt. Het nummer maakt ook deel uit van de Augmented Reality liveshow die op 25 maart in première gaat in de Effenaar. Camilla Blue ontwikkelt deze show samen met Effenaar Smart Venue en Fontys.

“Mmm Mmm gaat over het vat vol tegenstrijdigheden in mij’, vertelt Joyce Deijnen. Haar alter ego Camilla Blue vertolkt dit in het lied. Het is een warm en ingetogen nummer met intense begeleiding van haar gelijknamige band. “Door mijn gedrevenheid wil ik vaak alles tegelijk, waardoor ik mezelf nogal eens voorbij loop en ruimte bij anderen wegneem. Ondanks alle goede bedoelingen maak ik het mezelf dan onnodig ingewikkeld. Ook heb ik wel eens moeite met hoe materialistisch mensen in het leven staan. Those who mind don’t matter and those who matter don’t mind. Als je ouder wordt, moet je meer doen om de weg naar echt geluk te vinden.”

Videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=rJFGDDJrHfc

 

AR-show

Het album Yellow gaat over het leven van Camilla Blue, van haar prille jeugd als pleegkind naar volwassenheid. Met ondersteuning van Kunstloc Brabant werkt zij momenteel aan de AR-liveshow die in 2022 langs Nederlandse poppodia gaat toeren. De rijk gevarieerde songs over haar levensverhaal krijgen extra kracht door verrassende AR-beelden die het publiek ervaart door speciale brillen.

Op basis van een concept van regisseur John Heijligers hebben studenten van de Fontys opleidingen Creative Studies en ICT respectievelijk de storyline en de techniek uitgewerkt. Ook hebben zij een multi-experience platform ontwikkeld voor de promotie van de tour met nieuwe technologieën. Zo komt er in de steden waar Camilla Blue deze AR show speelt een mystieke gele deur te staan, waarbij je via een QR-code een eerste impressie krijgt van de AR-show.

Camilla Blue componeert, schrijft teksten, zingt, speelt piano en gitaar, en combineert andere artistieke kwaliteiten zoals schilderen en ‘performen’ met haar muziek. Als één van de toptalenten van Brabant kreeg ze ondersteuning van Music Hub Brabant.

Info:

https://camillabluemusic.nl/

Tekst : Peter Minnebo.