Zaterdag 13 juli gaat in het park van Brasschaat de zesde editie door van Klassiek in het Park. Een evenement om naar uit te kijken met elk jaar een verrassende affiche. Dit jaar is Bizet de hoofdfiguur met zijn opera , Carmen.

Bizet stierf reeds op 36-jarige leeftijd en had aldus geen uitgebreid oeuvre. Zijn opera Carmen was ook niet meteen een grote hit in de muzikale wereld en eerst na zijn dood zal het werk uitgroeien tot een der toppers in de wereldgeschiedenis.

Carmen heeft een enorm voordeel: het is sterk in de muziek , sterk in het verhaal , sterk in het dramatisch verloop en ook sterk naar kwaliteit van de componist.

Artistiek directeur Robert Groslot koos ervoor om de mooiste stukken uit de opera naar voor te brengen en de moeilijkste momenten als verhaal te brengen. Voor het verhaal zal Carl Huybrechts zorgen en voor de aria’s zijn er enkele laureaten van de prestigieuze Koningin Elizabeth wedstrijd voorhanden. Een sopraan ( Charlotte Wainberg ) een mezzo -sopraan ( Héloise Mas ) een bariton ( Werner Van Mechelen ) en een tenor ( Stefaan Cifolelli ) krijgen de vocale ondersteuning van het koor Fine Fleur”.

Het verhaal van Carmen speelt zich af in het Sevilla van de negentiende eeuw. Een verhaal van liefde , afgunst , passie en woede dat met de dood zal eindigen. Eindigen doen ze echter niet na het tweede deel van Carmen. Het wordt stilaan een gewoonte in het park om af te sluiten met een groots walsbal. Alle stoelen zullen weer traditioneel verdwijnen .The Groslot Orchestra zal zich volledig laten gaan met een uur van klassieke walsen en tango’s. Wederom zal er gegaan worden voor het wereldrecord.

13 juli sluit zeer dicht aan bij 11 juli, daarom zal men het podium gebruiken dat de gemeente op de Vlaamse Nationale Feestdag nodig heeft voor haar events. Vanaf 2020 denkt men aan een herschikking van de datum met een week vroeger of een week later dan 11 juli.

Indien de ticketverkoop enorm de hoogte in gaat is er nu ook sprake van een herhaling op zondag 14 juli , ook in de avond.

Toegangsprijzen weer in vier prijscategorieën : met wandeltickets of gereserveerde seats.

Ticketverkoop is begonnen via: www.klassiekinhetpark.be of 070 345 345 .

Ook tijdens de openingsuren in de Brasschaatse BIB.

Nog een weetje , Carla Pantens ,de nieuwe schepen van cultuur van Brasschaat vertegenwoordigde de gemeente op het persmoment en is ook een begenadigde sopraan.

Tekst Gust Charrin , Foto’s Peter Minnebo.