Première Cirque du Soleil ‘Kurios’: meesterschap in creatie, spektakel én eenvoud.

Op 27 juli gaf de immense Big Top van Cirque du Soleil zijn eerste geheimen prijs op de première van ‘Kurios’ in Knokke-Heist, in aanwezigheid van een aantal BV’s, die eerst de rode loper trotseerden.  De weergoden sloten daarvoor tijdelijk de hemelsluizen voor een droge fotoshoot passage. Het publiek werd verwelkomd door een straatorkest en bizarre frivole Kurios figuren.

‘Kurios’ is het indrukwekkende steampunk spektakel van Cirque du Soleil, dat de toeschouwer van het begin tot het einde in de ban houdt.

De voorstelling ging van start met de fantastische openingsscène, uitgetekend door choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Alles speelt zich af in een laboratorium van een uitvinder, die een visie heeft van een verborgen onzichtbare wereld.  Zodra de uitvinder een manier heeft gevonden om de deur naar die wereld te openen, stopt de tijd, en komen buitenwereld personages zijn creaties tot leven maken.

We werden meegevoerd naar de wonderlijke wereld vol curiositeiten, schattige robots en bijzondere figuren.  Materiële (retro) objecten verplaatsten zich uit het niets en gingen in confrontatie met allerlei figuren.

Een show die zoals verwacht bleef boeien, bleef verbazen en je daarbij terug oog doet krijgen voor detail en eenvoud.  Niet alles is zichtbaar en geeft de toeschouwer de kans om zijn eigen verbeeldingswereld te creëren.

Ook de interactie met het publiek met de nodige komische tinten, blijft een mooie meerwaarde.  Een dame uit het publiek speelde nietsvermoedend plots een scène mee in de sofa op het podium en even later werd er een majestueus mini handspel gespeeld op een toeschouwer zijn hoofd met de nodige videofilmweergave effecten op een denkbeeldige luchtballon. Weze gewaarschuwd!

Je mond bleef openvallen bij zeer spectaculaire acts, die we alleen maar in Cirque du Soleil kunnen tegenkomen, alsook de omkadering met live muziek.

Als toeschouwer had je het gevoel 2 uur in een totaal andere wereld vertoefd te hebben.

Ga zeker op verkenning tijdens de zomervakantie naar deze verwonderende Kurios wereld!

Het Kurios team werd op de première alvast onthaald met een staande ovatie.

 

KURIOS – Cabinet of Curiosities is te zien in Knokke-Heist van donderdag 27 juli tot en met zondag 27 augustus. Tickets zijn de bestellen via www.cirquedusoleil.com/kurios

Tekst: Peter Minnebo.

Foto’s: Margot Minnebo.