Nieuws uit het vakantieland Cochem

Cochem, het meest toeristische stadje van de Midden-Moezel, heeft heel wat troeven: zijn schilder -achtige ligging langs de rivier, zijn imposante Rijksburcht,zijn druk bezochte evenementen waaronder de wijnfeesten.

Anno 2018 kan je ook nieuwe dingen zien of beleven. Er zijn heel wat wandelmogelijkheden, bv deze in het dal van de wilde Endert of de avontuurlijke Klettersteig of klauterpad langs de Calmont. De nieuwe wandelroute “Cochemer Ritterrunde” is sedert vorig jaar klaar. Trek stevig schoeisel aan, het is een pittige wandeling van 18 km! Ze loopt in 2 lussen zodat je die eventueel in twee etappes kunt afleggen. Je wordt wel beloond met schitterende uitzichtpunten en je komt langs de ruïne Winneburg en de beroemde Rijksburcht, beide in een unieke landschappelijke omgeving.

Twee nieuwe musea zijn beslist een bezoek waard. Het Moezelstreekmuseum in Ernst toont in een sfeer van nostalgie tal van voorwerpen van de periode 1950-1970,meestal alledaagse huishoudelijke toestellen maar er zijn ook een aantal tractoren van vroeger te zien.

Bunker 7Mosellandmuseum Ernst 52

Tot slot is de Bundesbank Bunker een echte attractie! In een bunker, verstopt in een helling rechtover de Rijksburcht was er een geheime opslagplaats waar tussen 1964 en 1989 maar liefst 15 miljard Duitse Mark aan biljetten waren opgeslagen. In geval van nood kon dit geld in een tijdspanne van 14 dagen in gebruik genomen worden en het bestaande geld vervangen. Men kan deze atoomvrije, onderaardse vesting bezoeken: er wordt info gegeven over de technische aspecten, de twee gecamoufleerde huizen en de handelswijze bij een noodscenario.

Info: www.bundesbank-bunker.de    www.ferienland-cochem.de

Infobrochures te bekomen bij Herman Taelman, P.R. 4 x Mosel: herman.taelman@skynet.be