Zoo of Life

Het jaar is juist voorbij en in de AED studio’s in Lint zijn ze eraan begonnen. Wie? Een topcast van niet minder dan 14 artiesten die het framewerk vormen van de musical Zoo of Life, die in april in de nieuwe Koningin Elisabethzaal van start zal gaan. De apotheose van de viering 175 jaar Zoo van Antwerpen.

Commercieel directeur Anja Stas verwoorde het op haar eigen manier: de Antwerpse Zoo brengt al 175 jaar mensen dichter bij de dieren, bij de natuur en bij elkaar. Dat levert massa’s verhalen over passie , liefde en verbondenheid.

 

DSC_0036DSC_0034

De musical zal de bezoeker al onderdompelen in de wondermooie wereld van dier en vriend vanaf het Flamingoplein tot de Marmeren Zaal. Honderden figuranten zullen feeërieke “tableaux vivants” vormen met een magische, mystieke en soms melancholische uitstraling. In de zaal zelf het hoogtepunt, geruggensteund door een liveorkest, een musical die zowel naar verhaal als naar muziek hoge toppen zal scheren. Als je al eens het gevoel krijgt bij sommige musicals dat het verhaal ondergeschikt is aan de muzikale presentatie dan is Zoo of Life werkelijk een uitzondering. Het wordt een prachtig liefdesverhaal dat zich afspeelt in en rond de Antwerpse Zoo. Verschillende grote en kleine verhalen die in het begin los van elkaar lijken te staan worden gaandeweg een uit het leven gegrepen stuk waarin de liefde van mensen voor elkaar en voor het dier primordiaal zijn. Veel aandacht zal er ook zijn voor het decor met spectaculaire projecties die de kijker naar vele gebieden zal brengen ook naar de mooie buur van de Zoo. Er wordt o.a. gewerkt met een gigantische “led-wall” waarmee je in een oogwenk je virtueel kan verplaatsen van de Zoo naar de Meir en even later de haven kan bewonderen. De dieren zelf , neen geen levende op het podium maar ze worden wel zo gefilmd dat het lijkt of ze echt voor je neus staan.De decors komen eerst tot leven in de repetitieruimtes van AED te Lint , daar de Elisabethruimte tot voor het begin van de productie nog veel in beweging is met allerhande optredens. Regie voor dit alles is in handen van Luc Stevens, een tovenaar als het gaat over massaproducties, denken we maar aan zijn ‘Kerstmagie’ die jaarlijks in het kasteel in Westerlo te beleven is.

Veertien acteurs, te veel en misschien saai om ze allemaal op te noemen. Je verneemt het allemaal op de website van de Elisabethzaal, maar toch wil ik er twee uitnemen: Janine Bischops, een gevestigde waarde die op sublieme manier terugkaatst na haar verdwijnen uit Thuis en met Café Beveren en een rol in Familie nu voor een derde keer het podium haalt en Shana Pieters, het jonge, bruisende, aankomende talent, waarvan we zo genoten hebben in de laatste ‘Winterrevue’ van Stany Crets en die voor een grootse toekomst in de showbizzwereld staat. Allen hebben ze merkwaardig wel een raakpunt , een liefde voor de Zoo. Als je hen hoorde vertellen tijdens hun eerste werkdag , iedereen had wel een of andere anekdote over Zoo en dier. Je kon bijna hierover een boek maken met 14 verschillende ervaringen over de Zoo. Janine gaf ons een korte inleiding in elk personage van het verhaal , een verhaal waar zij de mater familias is .

De voorstellingen zijn gepland in de paasvakantie. Er komen twee voorstellingen per dag , zo kunnen de kleintjes er ook van genieten.

Info: www.koninginelisabethzaal.be