Cockerill Beach Antwerpen

 

Begin juni is Antwerpen de thuis voor een manche van de Geberit Beachtour. Dit tornooi zit in een “ New Format” volgens Dries Koekelkoren, voorzitter van de Belgische beachvolleybal federatie.

Een format met 5 competities:

Geberit Beach Tour: Pro met de top 12 spelers.

Challenge met de volgende 12 op de ranking.

De Vlaamse senioren beachtour, divisie en provinciaal.

De Vlaamse jeugd beachtour.

Een kalender van mei tot augustus, 9 manches en de finale of Masters te Brussel.

De organisatie is in handen van DBV Events, Interfreight Brabo Antwerp Volleybal Club en de stad Antwerpen. De aftrap werd gegeven op 23 mei in het Havenhuis zelf met onder meer de aanwezigheid van Peter Wouters, schepen voor Sport van de stad Antwerpen.

Interfreight Brabo speelt volleybal op hoog niveau in zaal en verschillende leden combineren het met beachvolleybal. Ze beschikken over 2 topteams en 2 belofte teams. Antwerp4Volley is hun jeugdproject als opleiding.

Vroeger kwam het beachvolleybal reeds naar Antwerpen op de Grote Markt en op de kaaien. Nu mikt men nog hoger door te spelen op een iconische plaats: juist voor het Havenhuis op het Zaha Hadidplein. Men hoopt dat de Antwerpse editie een vaste waarde mag worden op de kalender en er wordt zelfs verder gekeken voor eventuele Europese wedstrijden.

Wim Versées van DBV Events gaf ook wat meer details over het tornooi dat doorgaat van 1 tot 4 juni met de eerste twee dagen open trainingen, een Nederland-België interland tussen jeugdselecties en het B2B bedrijventornooi. De kwalificaties voor de Geberit Belgian beachtour gaan door op zaterdag 3 juni met de knock- outs en finales op zondag op 4 juni.

Op het Zaha Hadidplein een zandmassa van 750 ton  ( 500 m3) met gebaggerd zand uit de Noordzee, dat toekomt op 31 mei. Verder 3 velden en een centercourt onder de punt van het Havenhuis, met errond een arena, terras, vipruimte en een tribune. Het spelersdorp komt achter het Havenhuis. De toegang is gratis en er is een foodtruck market.  Men rekent op een 6.000 toeschouwers.

Eleven Sports is een mediapartner en zal highlights tonen.

Kracht, techniek en tactiek het motto voor dit tornooi.

Tekst en fotot’s: G. Charrin.