De Cocktailbar “Alice” in Brussel

 

Na de cocktailmekka’s Londen, New York en Parijs is ook ons land de laatste jaren  in de ban gekomen van de cocktailbars. Ze zijn niet alleen in de grote steden te vinden maar overal, ook in kleinere steden en gemeenten. Logisch, Belgen houden nu eenmaal van verfijnde gastronomie en na de goede restaurants hebben ze de cocktailbars ontdekt. In de Brusselse smeltkroes komen evenveel nationaliteiten als smaken aan bod.

Voor wie in de buurt is van de Louizalaan is “Alice” een aanrader.  De mooie cocktailbar “Red Room” bevindt zich op de eerste verdieping van een prachtig herenhuis. Beneden is er het klassenrestaurant Rouge Tomate, geleid door chef Alex Joseph, afkomstig uit Californië. Dit huis heeft een echte geschiedenis. Alice, rijke erfgename van de brouwerij Wielemans-Ceuppens, heeft er gewoond en tijdens de tweede Wereldoorlog een Joodse familie ondergebracht.  Haar foto prijkt als eerbetoon midden aan de wand van de bar. Naast de bar is er een dubbel salongedeelte waar de gasten plaats kunnen nemen.

We werden vriendelijk onthaald en namen eerst plaats aan de bar. Op de kaart staan 14 cocktails vermeld. Als niet kenner namen we “Le Bovary”. Deze omvat “Saint Germain, Lillet, Crème de cassis en Lemon”. Heel fijn van smaak! Ook “the Robin” met vodka, bergamote, sureaux , berry puree en tonic werd algemeen goedgekeurd. En zo vertoefden we met onze vriendengroep een uurtje gezellig met een paar cocktails in de salon.

Adres: Louizalaan 190, Brussel / www.rougetomate.be

 Tekst en foto’s: Herman Taelman