Legendarische Simple Minds met indoor toeschouwers record in sportpaleis!

Het sportpaleis was woensdagavond een magnetische aantrekkingspool voor de jeugd van de jaren ‘80, maar ook voor de volgende generatie die Simple Minds vermoedelijk tegenkwam op Spotify of in de vinylplatenkast van de ouders.  Volgens de social media van Cherisse Osei (drums), die avond een uitverkocht indoor record voor de groep!

Het opschrift van een Simple Minds pet in de merchandising shop zegt genoeg, “Glasgow ‘77”, want zolang draaien Jim Kerr (lead zang))  en Charlie Bruchill(guitar) al mee.  2 jeugdvrienden die vanuit Glasgow de wijde wereld introkken met hun muziek en nu resideren in Sicilië om de batterijen op te laden voor de nog steeds wervelende shows in stadia en op festivals.

Na een gedurfde intro ‘Act of Love’, een song uit 1980 in een nieuw jasje, richtte Jim Kerr zich met oprechte dankbaarheid tot het publiek, dat 2 jaar op z’n muzikale honger had moeten wachten na aankoop van de tickets.  Het lange wachten werd ingelost met een lange reeks hits op rij, inclusief enkele highlights waarbij Berenice Scott (keyboards), Cherisse Osei (drums)  en Sarah Brown(vocal) op de voorgrond traden. Simple Minds met real Girl Power!

‘Belfast Child’ blijft een song die het sportpaleis stil krijgt door zijn relevante lyrics in deze woelige tijden. (“When the Belfast child sings again”)

Het visuele huzarenstuk nam het publiek mee op nostalgische reis doorheen het mooie artwork van alle albums.

Nu Simple Minds nog op volle toeren draait, mogen de fans al uitzien naar nieuw werk met een nieuw album in oktober, waarbij de Minds een nieuw mooi verhaal zullen schrijven. A new gold dream voor de muziekliefhebber.  Volgende afspraak op Belgisch grondgebied, Beach Festival  2022 Nieuwpoort.

www.simpleminds.com

Tekst en foto’s: Peter Minnebo.