Camilla Blue, lady in red met authentieke stijl tijdens album release show in Effenaar

Vrijdag 22 april stelde Camilla Blue, het alter ego van Joyce Deijnen, haar tweede album in première  voor in de Effenaar in Eindhoven.

Die avond was tevens de primeur van de Augmented Reality liveshow . De AR-show is ontwikkeld in samenwerking met Effenaar Smart Venue en Fontys, met ondersteuning van Kunstloc Brabant. Bij het liveoptreden versterkten de AR-technieken de boodschap en emotie van de songs.

Eindelijk mochten de muzikale parels van Yellow op het publiek losgelaten worden, na de coronaperiode die Camilla Blue benutte om alle songs (op één na, Blackstar) uit te brengen op single.  Net als bij de andere zeven songs gaat de recentste single ‘Soul Searching’ vergezeld van een prikkelende videoclip.  Een indrukwekkende opener trouwens voor de show!

Camilla Blue straalde glimlachend haar boodschap uit via de muziek, haar aanstekelijke moves en enthousiasme:  ‘ik heb er ontzettend veel zin in en ik geniet ervan!’

De VR-bril maakte de beleving van de songs nog intenser door een beeld, kader te creëren dat je rondom of over  Camilla en de band kon plaatsen.  Zo staat iemand virtueel schaars gekleed te staren voor een spiegel tijdens de song ‘Unique’.  “ Ook al voel je je misschien minder mooi als je wat ouder wordt, iedereen blijft uniek”, aldus Camilla.

Het publiek kreeg een rijkelijke setlist van 19 songs voorgeschoteld.   Het ganse album Yellow en heel wat songs uit ‘Blue’. Naar het einde toe, mag het allemaal wat losser en ook het publiek schuift al dansend nog meer op richting podium.

Een volgend album zou al in de maak zijn en als we op de kleur van Camilla’s kleed moeten afgaan, wordt het misschien….Red!

www.camillablue.nl

Tekst: Peter Minnebo.

Foto’s: Peter Minnebo.