En hier is Emmelie

 

Sinds 1994 is er een jachthaven op het Netekanaal aan de grens Lier-Emblem. Een oude duwboot werd omgebouwd tot clublokaal.

Corona heeft er ook hier flink ingehakt en evenementen waren er nog minder dan schaars.

Het bestuur van VVV Emblem is er echter nu enthousiast tegen aan gegaan. In aanloop naar de Havenfeesten, die doorgaan van 19 tot 21 augustus werd er op zaterdag 23 april reeds een generale gehouden met twee surprises.

Volgens het bestuur en de havenmeester ontbrak er nog iets in de haven.

Het ingepakte beeld op zwarte sokkel naast het clublokaal kreeg zijn onthulling naar de buitenwereld. Bij vele passanten zowel wandelaars als fietsers was het echt gissen wat het zou worden. Onze foto’s geven snel duidelijkheid. Door de clubleden werd ook een naam gekozen. Het beeld heet nu Emmelie. Een verwijzing naar de volkse uitspraak van Emblem. ( Emmele ). Ook verwijst het volgens de voorzitter naar het Oudgriekse woord” AIMULOS” wat zacht en vriendelijk betekend. Het beeld vond men bij Gostar, de specialist in het aanleggen van vijvers, juist gelegen bij de ingangsweg naar de haven.

De onthulling gebeurde aangepast op de tonen van de “ Hot Chocolate “ hit: Emma, Emmaline, met de legendarische Errol Brown.

Emmelie heeft ook een fontein naast haar gekregen.

De tweede surprise was de inhuldiging en “tasting” van het bier “ Den Daawer”. Dit bier is het geesteskind van Ben Ceulemans,  Inge  Van den Brekel,Peter Crols en Guy Lehaen. Het is een sterk blondje, wat fruitig met hopsmaak.(7,6%). Het is  genaamd naar de naam van het clubhuis en wordt onder licenties in Gent gebrouwen door Beer select. De voorraad is ongeveer een 1500 flesjes. .   Je kan het vanaf nu gaan proeven op het clubschip, dat elk weekend vanaf 13 u open is.

Haven Emblem: Doodlopend stuk Netekanaal, Liersesteenweg Emblem —- Over Lidl , naast Gostar.

 

www.jachthavenemblem.be

Tekst en foto’s: Gust Charrin.