Hier zijn ze weer Brik en Sven. Verleden zomer debuteren met de Créme-glace oorlog en de kerstperiode ingaan met Krakers onder de Kerstboom. Twee nieuwe creaties boordevol humor. Voor het tweede jaar van de Sven de Ridder Company kropen de twee weer in hun pen en laten nu de scouts op ons los. De scouts forever!

Een groepje oud-scouts vind het idee van hun oud leider om exact 25 jaar na hun laatste kamp een reünie weekend te organiseren prima. Ze gaan volop voor de herinneringen maar een 25 jaar oud mysterie duikt op. Wat gaat er allemaal gebeuren in de Ardennen ? noem het een whodonit vol met humor zei regisseur Sven De Ridder.

Peter Thyssen is de toenmalige leider en trekt naar de Ardennen met Sven De Ridder , Leen Dendievel, Kobe Van Herwegen , Brik Van Dyck en Joyce Beullens.

Geen cover van een oud theaterstuk , geen adaptatie van iets waar we in feite alles al over weten en waar meestal een ander sausje wordt overgegoten. Dit is er niet bij Brik & Sven. Hier gaan we nieuwe bronnen ontginnen, nieuwe ontdekkingen doen , fris-verse humor met visuele tintjes.

Een der scouts is Leen Dendievel en bereid tot een gesprekje:

Is Leen ooit scout geweest?

-Ik heb het een jaar gedaan , de laatste tak voor leiding. Ik heb me er goed geamuseerd, heel veel vrienden voor het leven gemaakt en zelfstandigheid geleerd. Je bent er vrij in een duidelijk veilige omgevingen je kan op die leeftijd van het leven genieten , samenkomen zonder baldadig te zijn. Voor mijn loopbaan heeft het me niet extra geholpen. Ik ben een teambeest al altijd geweest met een sterke zelfstandigheid.

Je komt weer terug bij de Sven De Ridder Company?

-Ik voel me heel hard thuis hier. Ze mogen me altijd vragen. Sven is geweldig als regisseur en als acteur. Hij leert zijn mensen . Het is hier leuk omgaan met elkaar. Een goede sfeer telkens tussen de acteurs.

Het zijn ook steeds supernieuwe stukken?

-Dat is zeker tof. Vers geschreven met soms een persoonlijke touch. Het is heel plezant vertrekken vanuit iets nieuws. Het is niet de zoveelste versie van…Brik heeft trouwens ook in de scouts gezeten.

Zomerperiode – ongewoon tijdstip voor theater.?

-Ik denk dat Sven de “ niche” in de markt heeft ontdekt. Er is wel Zomertheater aan zee en een beetje revue maar dat is alles. De mensen leven voort en willen graag naar toneel gaan. Sven heeft dit echt goed ingevuld. Voor mij ook een beetje vakantie . Ik kan goed organiseren en combineer dan mijn agenda. Spelen is voor mij ook zeer ontspannend. Ben nu terug aan het draaien voor Thuis en ik heb helemaal geen probleem met compleet andere personnages.

Voorstellingen vanaf 5 juli tot 24 augustus in Theater Elckerlyc. Alle info: http://www.svenderiddercompany.be/ en http://www.elckerlyc.be/

Tekst en foto’s: Gust Charrin