Hugo schrijft geschiedenis.

Moest Brandon Thomas nog ergens in deepest London ronddwalen en hij kon beschikken over een tijdmachine dan had hij zeker de première gaan zien van “de Tante van Charlie” in Theater Elckerlyc. En de nieuwe bewerking van deze klassieker had hij voor de 125 e verjaardag van het stuk zeker en vast naar Londen gebracht. Niet meer in The Royalty of The Globe , zij zijn jammer genoeg verdwenen ,maar Brandon had niet getwijfeld om The Royal Albert Hall te gebruiken voor deze productie. Eigentijds maar toch modern en het oorspronkelijk stuk alle eer aan gedaan. Kortom in een nieuw jasje voor het collectief geheugen. Bijna 2u25 lachen geblazen , geen minuut verveling. Regisseur Dirk Lavrysen had gerust de tijd van het oorspronkelijk stuk kunnen nemen ( ongeveer 6u ) We hadden ons zeker niet verveelt. Met de mix van jong talent en oude theaterrotten is het quasi onmogelijk om er iemand uit te pikken ,zeker als iedereen er met de grootste onderscheiding van door gaat. Toch wagen we ons aan de goed , beter , best theorie- in de jaren 60 gebruikt door een Nederlands voetbalmagazine om een zekere George Best in de picture te zetten.

Hugo vanaf moment 1 toen je voor de eerste maal de 21 denkbeeldige verdiepingen moest beklimmen en het appartement van Wannes en Charlie binnenviel ,kreeg ik een enorm behaaglijk deja-vu gevoel. Ik begon namelijk te denken aan Leo Martin , was het de snor of het haar ? , ja maar zeker ook het karaktervolle acteren. Trouwens tijdens de after drink kreeg ik o.a. gelijk van Wim Stevens over het Leo Martin gevoel. Maar je had nog meer voltreffers en troeven en ik begon weer nostalgisch te denken. Nu kwam ik uit op Peter Bowles , de Britse acteur toen hij eind jaren 70 en begin jaren 80 Mr. DeVere speelde in To The Manor Born aan de zijde van Penelope Keith. Richard DeVere ook een zakenman zoals Jerome De Decker. DeVere zat er alleen financieel beter voor en deed niet in steunzolen maar had een supermarkt keten. De panache die Peter naar voren bracht in deze Britse klassieker zag ik terug in jouw optreden. Theater was een van jouw passies en dit zagen we op 12 november op grootse wijze. Smaakt het niet naar meer? Brandon kan je misschien overtuigen.

Brandon zal zich ook wel verbaasd hebben over de kwieke lenigheid van Jan Van Dyke , visueel zo sterk dat je bijna zijn one- liners zou vergeten.

De productie speelt nog tot 10 december en alle info op www.elckerlyc.be

a91b221e-749d-49ae-a3c5-4422dccf97c7DSC_0025DSC_0041