Winterrevue , de repetitie is begonnen.

 

De eerste week van de repetitie voor Winterrevue nummer 3 is achter de rug , een goed moment om eens naar de eerste reacties van de cast te polsen . Geen betere plaats dan de vertrouwde Elckerlyc en in feite geen beter uur om dit te doen voor een repetitie , met een gezellig ontbijt. Iedereen nog fris en monter. De Winterrevue wordt stilaan een traditie, alhoewel Dirk Van Vooren zich af vroeg wanneer kan en mag je juist over een traditie spreken. Het soliede sterke frame blijft behouden met naast Dirk , Patrick Onzia , Britt Van der Borght en Ann Van den Broeck. Shana Pieters en Laurenz Hoorelbeke zijn de jonge onstuimige aankomende talenten en “Old School “ Nicole & Hugo worden dit jaar opgevolgd door Herbert Flack.

DSC_0049DSC_0057

Regisseur Stany Crets kiest dit jaar voor de eerste maal voor een thema . Het thema wordt “ The Sound of Movies “. Volgens Stany zal het zangaspect enorm naar voor komen en ook het dansensemble is opgekrikt van zes naar negen.

Ziet Britt Van de Borght geen problemen in het tezamen lopen met “ De Tante van Charlie”? Welnee zei ze , vroeger was dit schering en inslag , zeker tijdens haar KNS periode. Toen werd er dikwijls tegelijk gewerkt aan verschillende producties. Nu elke dag na de Winterrevue repetitie neem ik nog een uurtje mijn “ Charlie” tekst door en ben ik weer José Ganzolos. Britt vond trouwens ook dat Hugo Sigal in de tante zo’n gelijkenis had met Leo Martin. Het is ook een genot van met Jan ( Van Dyke) te werken. Waar ze ook zeer naar uit ziet is het voorjaarsstuk van de Komedie Compagnie : Stuk Ongeluk , ook weer met Jan en gebaseerd op het iconische Britse stuk “ The Play That Goes Wrong “. Een stuk dat nu in de West End van Londen op het programma staat. Britt is trouwens al gaan kijken om wat inside gevoel te krijgen.

Maar nu terug naar de Winterrevue. Vanaf 15 december kunnen we ervoor in Elckerlyc terecht , tot midden januari met tal van formules. www.elckerlyc.be

DSC_0061DSC_0071