DSC_0083DSC_0086

 

Vijf jaar na haar eerste succesvolle tentoonstelling komt Delphine Boël terug naar Antwerpen. Op 17 november kregen we een exclusieve preview van haar nieuwe kunstcollectie. Bijna altijd geeft de kunstenares een thema aan haar tentoonstelling. ‘Talking to the Deaf’ was de titel 5 jaar geleden. Nu gaat ze voor ‘Obsessed with love’, een titel waarmee ze volledig voor het positieve gaat.

Ze doet dit op verschillende wijzen, gebruikmakend van bv. Oost-Indische inkt, acryl tot werkend in glitter op de bladzijde van een Amerikaanse krant. Levendig, speels en toch eigenzinnig, af en toe gebruikmakend van een of meerdere woorden. Dit gebruik van woorden geeft je de neiging om langer voor het werk te staan en het te ontleden op eigen wijze. Humor en ironie passen ook bij veel van deze kunstwerken. Humor en ironie, dicht bij elkaar en toch soms diep te zoeken. Kunstwerken vol kleur en textuur volgen elkaar op. Bekijk ze gerust uit verschillende hoeken en je komt meestal tot een hoog differentieel aan interpretatie – een zeker handelsmerk van Delphine.

‘Obsessed with Love’ is te bekijken tot 29 december in Galerij WM, Wolstraat 45 in Antwerpen. De expo van de kleurrijke werken is een evenwichtig contrast in dit stijlrijke, oude pand. In mijn fantasie kwam ik tot een beeldmoment om deze kunstwerken eens tentoon te stellen in een London Underground Station, het kan volgens mij zowel in een oude, niet meer gebruikte tuberuimte, als in de huidige in constructie zijnde Elizabeth Line (de nieuwe lijn die Londen volgend jaar van west naar oost zal doorkruisen). Twee totaal verschillende beelden die zeker het tijdloze van de werken van Delphine en ook haar grenzeloze talent beamen.

Alle info: www.wmgallery.be

DSC_0088DSC_0096DSC_0090 (1072 x 712)