Mark Vertongen en zijn tomatensaus

bty

bty

We zijn bijna allemaal volgelingen van FC De Kampioenen en het is bijna erfgoed dat Mark Vertongen een choco drinkt. Maar deze Vlaamse Frank Spencer heeft ooit in enkele afleveringen getoond dat er toch nog zekere kwaliteiten in zijn “aspergelijf” zaten. Toen het gerenommeerde voetbalcafé op een bepaald moment eraan dacht om buiten de chips en de Aldi-achtige Bomaworsten nog iets extra’s op tafel te zetten kwamen Pascalleke en haar entourage bij de spaghetti van Mark. En warempel, zijn tomatensaus was een schot in de roos.

 

IMG-20171120-WA0017IMG-20171120-WA0015

 

Mark is niet bij de pakken blijven zitten hoor. Sinds vorige maand brengt Pauwels Sauzen, de horecaspecialist, voor zijn talrijke afnemers in de wereld van frituren en snack bars de Kampioenentomatensaus op de markt. De saus die vooral warm kan worden gegeten bij allerlei vleessnacks heeft een pittige en volle smaak. Ze is verkrijgbaar in 1 literbokalen en de klanten zullen er in de frituur nog een handig vorkje van FC De Kampioenen bijkrijgen. Mark (of Herman Verbruggen) lanceerde zelf de saus tijdens de Horecabeurs in Gent waar het Oelegemse bedrijf met een grote stand aanwezig was. Fans konden zich uitleven bij een “life size” maquette van Mark. Mark verklapte ons ook dat hij verzot is op zijn saus bij kleine gehaktballetjes.

IMG-20171120-WA0003IMG-20171120-WA0005

Bij Pauwels Sauzen, waar men trouwens enorm vooruitkijkt op de bewegingen in de wereld van de snacks, kwamen we nog te weten dat buiten de tomatensaus nog twee nieuwe sauzen gelanceerd werden. Sauzen die we ook associeerden met het komende eindejaar. Deze twee sauzen zijn enorm geschikt bij kleine vleesbrochettes, genre lam of rund, en ook bij warme scampi. De ene is Truffel Mayonaise met een romig karakter en echte stukjes truffel, terwijl Jalapeno Mayonaise meer de krachtige en pikante toer opgaat. Het fijne is dat je de pikante smaak eerst na een tijdje begint te proeven. Het gamma van Pauwels bereikt nu alvast een aantal dat boven de 40 verschillende soorten ligt. Door een gericht marktonderzoek worden er wel af en toe sauzen afgevoerd. Kortom de smaak van de klant blijft koning.

www.pauwels -professional.com