De Winterrevue , Special Guests & Shana Pieters

 

De Winterevue, die dit jaar van start gaat op 14 december in Theater Elckerlyc , is reeds aan zijn vierde editie toe. Het thema was reeds gekend: A Night@The Movies. Om de cast en vooral de “ Special Guest” voor te stellen geen beter toepasselijke locatie dan Kinepolis Antwerpen. Een klassieke rode loper verwelkomde de eveneens klassieke limousine met de cast. Never change a winning team en zo kondigden de twee omroepsters van dienst, Anne De Baetzelier en Katja Retsin ,het vertrouwde team aan : Dirk Van Vooren ,Patrick Onzia, Britt Van der Borght , Ann Van den Broeck , Laurenz Hoorelbeke en Shana Pieters .

DSC_0017DSC_0031DSC_0012

Regisseur Stany Crets ,man van vele verrassende wendingen , nog altijd zogezegd wachtende op zijn mysterie guest , maakte er dan maar een einde aan door bijna spontaan de beide omroepsters Anne en Katia tot Special Guests te promoveren. Benieuwd wat de regisseur voor beiden in petto heeft. Over de gekozen nummers en het scenario weten de beide omroepsters nog niets. Moeten ze zelfs zingen ? Katia kon vorig seizoen al wat ervaring opdoen bij “ Dolfje het Weerwolfje” het muzikaal succes van Event-Team. We verdenken Stany ook een “ hand “ te hebben in het moment waar de cast als echte filmsterren hun handafdruk in cement mochten zetten. Dit liep volledig mis , cement niet hard genoeg ? of zat de heer Van Vooren hier voor iets tussen ?

De Winterevue is uitgegroeid tot een totaal concept met live music , sketches , dans en veel spontaniteit. Volgens de regisseur is het grote succes gewoon te danken aan het hechte team. Improvisatie en verrassende wendingen zullen we zeker weer te zien krijgen. Stany beaamde dat het zo’n sterk team is dat fantastisch op elkaar kan inspelen . Meestal duren de laatste voorstellingen een pak langer dan de allereerste! Voor Britt Van der Borght is de Winterevue telkens het hoogtepunt van het jaar voor haar.

DSC_0028DSC_0052DSC_0064

Verleden jaar waren we unaniem in de ban van de prachtprestatie van Shana Pieters. Daarom zeker een gesprekje met haar:

-“ Never change a winning team “laat ons maar eerlijk zijn een dreamteam. Blij dat je er deel van uitmaakt?

Ja , het spreekt voor zich. Het zijn allen superleuke mensen. Allemaal vol talent en zeer collegiaal. Stuk voor stuk horen ze thuis in de revue . Ik ben in feite in een warm bad van talent gekomen. Ze liggen me heel nauw aan het hart.

-Wat vind je van het concept?

Ik weet nog niets over het scenario (echt hoor ) ben er super benieuwd naar. Welke uitdaging ga ik vocaal krijgen? Ga ik in sketches meespelen ? ben ook benieuwd naar het decor. Vooral ook hoe alles op zijn pootjes zal vallen.

-Hoe heeft Stany je terug gecontacteerd?

Beetje typisch Stany . Ik speel binnenkort ook in een comedy: Ene gast , twee bazen. Ook in regie van Stany en bij de casting zei hij mij spontaan , dit zal wel goed gaan voor jou , het sluit aan op de Winterrevue. En toen wist ik dat ik in de Winterrevue terug stond.

Je laatste periode is wel succesvol . Evita , Winterrevue , Zoo of Life , Albert I. Je zou bijna zeggen een Leen den Dievel carrière. Zij in het theater jij in de musicals?

Ik heb zeker niet te klagen. Ben 1 jaar afgestudeerd aan het conservatorium van Brussel. Ben dankbaar dat ik het allemaal kan doen. Zeker er nu ook comedy bijkomt.

-Ik denk dat je veel steun van je ouders hebt? De reactie van je mama verleden jaar op mijn tekstje over jou vond ik persoonlijk een mooi bewijs?

Ja zeker . mijn ouders zijn mijn grootste fans. Zij willen het beste voor mij en steunen me volledig. Het is steeds hopen dat iemand iets in je ziet voor een verdere rol. Ik ben oorspronkelijk van Kuurne maar woon nu 1 jaar in Berchem daar mijn meeste opdrachten in het Antwerpse zijn. Ik ga wel zeer geregeld terug naar Kuurne hoor!

-Wat zie je voor de toekomst?

Vooreerst laat ik het wat op mij afkomen. Afwachten naar casting en hopelijk “ mijnen boterham” kunnen verdienen met deze job. Ik zou ook natuurlijk eens TV willen doen. Heb hier nog bitter weinig ervaring. En dromen doe ik van ooit een musical die speciaal op mijn stem is geschreven.

Winterrevue is ook de magie van de improvisatie ?

Het is een all round wereld in het op elkaar inspelen. Je moet altijd alert zijn. Je moet je aandacht erbij houden en altijd doorgaan op de planken. Een van mijn leerkrachten in Brussel ( Karel Deruwe )zei ooit in de les : “ Je bent maar zo goed als uw tegenspeler is “.

  • Wanneer starten de repetitie ?

 

Op 8 oktober beginnen we met “ Ene gast , twee bazen “ en begin november met de Winterrevue. Zal wat hectisch zijn maar heb er geen schrik van. Verleden jaar zat ik in hetzelfde schuitje met de Rocky Horror Show en de Winterrevue.

Bedankt Shana , see you in december.

DSC_0058

Alle info , tarieven en formules op : www.elckerlyc.be

Tekst en foto’s : Gust Charrin