Maquillage en grime show Denise Grésiac 2018

DSC_0116

 

De Evenementenhal Den Boomgaard was op 25 mei het toneel voor de 38e maquillage- en grime show. Denise Grésiac is in het Antwerpse synoniem voor de opleiding tot professionele schoonheidsspecialisten voor leerlingen vanaf de tweede graad. De school werd in 1959 gesticht door Mevrouw Grésiac en is nu uitgegroeid tot een instituut met internationale uitstraling.

Reeds meer dan 3.000 afgestudeerden , zowel jongens als meisjes. Een degelijke en volledige opleiding tot pedicure , manicure of specialisatie in lichaamsmassage , zowel klassiek als naar wellness toe. Kunstzinnig met uitstraling is er ook in de opleiding naar visagiste , bodypainting en fantasiemaquillage. De school heeft ook een 7e jaar specialisatie grime. Een Se-n-Se ( secundair na secundair opleiding. Hier zijn alle vakken specifiek op grime gericht en gestreefd wordt naar een thema onderwijs voor zowel TV , film en toneel. Een kans op een mooi beroep later in elke specialisatie met dank aan een school in beweging. Voor het schooljaar 2018-2019 staat de school weer open voor iedereen die zich wil bekwamen tot schoonheidsspecialiste.

Men kan starten in het 3e jaar , 4de jaar indien men in het voorgaande jaar in het technisch of algemeen vormend onderwijs slaagde. Ook na een derde of vierde jaar middelbaar onderwijs is het mogelijk de studies van schoonheidsspecialiste te beginnen. Ook na een 4de jaar ASO, TSO, KSO kan men nog een 5de jaar schoonheidsverzorging aanvatten.

Leerlingen die het volledig middelbaar onderwijs gevolgd hebben , kunnen het diploma van schoonheidsspecialiste behalen in twee jaar en kunnen vrijgesteld worden voor de meeste algemene vakken. In elke klas zijn de lessen duidelijk afgestemd op de vorige studies van de leerlingen zodat er van gedifferentieerd onderwijs kan gesproken worden met de garantie op een perfecte opleiding. De leerlingen die in het 6de jaar slagen voor alle vakken , ontvangen automatisch het attest bedrijfsbeheer , onontbeerlijk voor het starten van een eigen zaak.

DSC_0131

Grimeshow 2018 had zoals elk jaar een thema , dit jaar “ Fantasy comes alive”. Dit jaar waren er 48 kandidaten die hun eindwerk toonden. Alle modellen hadden een bijbehorende naam die je bracht van Fallen Angel over De Waternimf , Sterrennacht en Flowers in the Dark tot Tinkerbell. Zoals de vorige jaren was de presentatie in handen van ex-Miss België en oud-leerlinge van de school Ellen Petri en haar collega Emanuella Deckers. Tussen de optredens kon je kijken naar zelfgemaakte filmpjes van het zevende specialisatiejaar met als thema het circus. Juist voor de proclamatie van alle winnaars besloot het 7e jaar de show zoals gewoonlijk met hun fantasiemaquillage en grime act. Altijd iets om naar uit te kijken. Dit jaar was het sober maar mooi met twee prachtige modellen en een verrassende zang act .

DSC_0046DSC_0045DSC_0056

Dit jaar ook verschillende prijzen. Onder meer de prijzen der sponsors en nu ook een speciale persprijs ( die wij toekenden aan het werk “ Fifty Shades of Black”. ) De tien beste laureaten werden daarna in afgaande lijn op het podium geroepen en de hoofdprijs was voor model “ The Black Swan”.

DSC_0090DSC_0161

De school doet op 2 juni een Demodag te Berchem met rondleidingen en randanimatie.

Alle info: www.denisegresiac.be