Dwars Door Vlaanderen

 

Waregem en Renson zijn krachtig met elkaar verbonden , het bedrijf in het Waregemse industriepark levert hoog technologie en verschaft ook werk in de omgeving. Ook op sportgebied is het een belangrijke speler. Het is onder meer een co sponsor bij Zulte Waregem en het is in het wielrennen manifest aanwezig. Bij wielerploeg Sunweb vond het een gezonde mix met de mannen – en vrouwenploeg om het team te sponsoren.

DSC_0002

Waregem is in 2019 wederom aankomstplaats van Dwars Door Vlaanderen en op 26 november vond er bij Renson een voorstelling van het parcours plaats. Karl Vannieuwkerke deed dit aan de hand van verschillende panelgesprekken.

Kurt Vanrijckegem was niet allen trots op het feit dat hij bij de laatste gemeenteverkiezingen her verkozen was en terug zes jaar burgervader kan spelen , maar ook op het feit dat de WorldTour wedstrijd weer haar aankomstplaats heeft in Waregem. Volgens de burgemeester een middelgrote stad met dorpsmentaliteit.

Dwars Door Vlaanderen ligt nu ook op zijn best mogelijke plaats , op de woensdag tussen Gent-Wevelgem en de Ronde Van Vlaanderen. Dit werd dubbel beaamt door de voorzitter van Dwars Door Vlaanderen , Carlo Lambrecht en door Wouter Vandenhaute van Flandersclassics. Men heeft nu een sterke stabiliteit bereikt met zowel de nieuwe kalender als met sommige parcoursen. Wijzigen om te wijzigen hoeft zeker niet meer!

Op 3 april 2019 gaat de volgende editie van start. Het dynamisch bestuur is er in geslaagd om een mengeling te vinden van zowel sport als gastronomie door hun hospitality plan samen met een kruisbestuiving onder de bedrijven.

Welknieuws was er nog te horen ?

Alejandro Valverde heeft zijn deelname aan Dwars door Vlaanderen bevestigd. Het wordt zijn eerste wedstrijd in Vlaanderen in zijn regenboogtrui. Samen met de andere renners zal de wereldkampioen er een gewijzigd parcours vinden. Het peloton zal twee keer over de Knokteberg rijden, in plaats van drie keer zoals vorig jaar. Berg Ten Houte in Schorisse is nieuw in het parcours. In de jaren tachtig was Ten Houte een vaste waarde in de Ronde van Vlaanderen, maar die helling is nu minder bekend bij de renners. “Ik ken de berg niet, maar ik zie aan de kasseien en het stijgingspercentage van 21% dat het zeker pittig wordt. De berg ligt net na de Taaienberg, dus hier zal een schifting worden doorgevoerd”, vermoedde Yves Lampaert. De tweevoudige winnaar van Dwars door Vlaanderen was ook aanwezig op de parcoursvoorstelling waar hij samen aan tafel zat met Dirk De Mol zen Eric Van Lancker.

DSC_0008DSC_0012

Er is ook een vrouweneditie van Dwars Door Vlaanderen. Hiervoor had Karl Vannieuwkerke een panelgesprek met Lieselot Decroix en met Sunweb renster Floortje Mackaij. Deze editie start in Tielt en gaat over 118km met vijf hellingen. Aankomst ook te Waregem. De meeste topploegen hebben reeds hun deelname bevestigd.

DSC_0005

Tekst en foto’s : gust Charrin