‘Glamping’ in Meon Springs .

Een upgrade voor outdoor-reizigers, zo zou je glamping kunnen noemen. Een fusie van glamour en camping: slapen in de buitenlucht met een tikkeltje luxe en het comfort van thuis. De luxe-kampeeraccommodaties variëren: safaritenten, boomhutten, yurts, lodges, … De trend zie je nu ook in Europa. Wij bezochten in het Engelse East Hampshire, Meon Springs, een ‘glamping’ accommodatie met veel randanimatie.

Meon Springs is een onderdeel van een gevarieerde landbouwonderneming, gelegen in The Meon Valley, midden in het South Downs National Park. Logeren doe je bv. in Mongoolse yurts, die onderdak kunnen geven aan een zestal personen. De wasgelegenheden en keukenfaciliteiten bevinden zich in een aanpalend gebouw. De verwarming in de yurts regel je zelf met authentieke houtkachels. De yurts worden wel in de winterperiode ontmanteld. Heel het jaar kan je echter terecht in de omgebouwde ‘shepherds huts‘ (nu staan er 4). Shepherds huts werden vroeger door de schaapherders gebruikt om bij hun kudde te blijven. Deze accommodatie hebben we twee dagen uitgetest, een zonnige en een regenachtige dag, zodat we perfect elke situatie konden meemaken. Binnenin twee bedden (linnen is voorzien) en een sofa voor een eventuele derde persoon. Naast de hut is er een aparte locatie met een ingerichte keuken, met daarnaast een douche en toilet. Niettegenstaande je toch een eindje van de bewoonde wereld was, werkte alles perfect. Een BBQ-set vervolledigde de outlook.

Op het domein zelf is er een lodge waar je gedurende de dag terecht kunt voor alle informatie en voor de nevenactiviteiten. Deze nevenactiviteiten omvatten o.a. een visvijver met eventuele initiatie in fly fishing, het huren van fietsen, kleiduivenschieten of het brengen van een bezoekje aan de nog werkende melkveeboerderij waar voor de kinderen dagelijks de mogelijkheid is om het melken van de koeien bij te wonen. Voor de wandelaars zijn er verschillende routes die door het National Park gaan.

De lodge dient ook nog als plaats om iets te drinken of voor een kleine snack.

Wil je toch met de wagen weg, dan biedt de omgeving genoeg diversiteit. Je kan de bezoeken doen die wij deden en die terug te vinden zijn in onze drie vorige artikels over East Hampshire. Andere mogelijkheden zijn de kathedraalstad Winchester, het gezellige stadje Alresford of de statige herenhuizen van Hinton Ampner, Uppark of Stansted Park. Zelfs op een regenachtige dag is een bezoek aan Portsmouth een aanrader en niet zo veraf. Deze stad staat bol van militaire geschiedenis.

Meon Springs bereik je best via het dorpje West Meon – hier is ‘The Thomas Lord’-pub een aanrader. Volg in West Meon de bruine borden naar Meon Springs. Wel opgepast voor de laatste drie km! Je rijdt volledig over een zogenaamde ‘single track road’ (weg met de breedte van een wagen) met zeer beperkte mogelijkheid om te passeren. Ik denk dat alleen de dagelijkse melkophaalwagen voor problemen kan zorgen.

Ben je verslaafd aan televisie, facebook of andere onlinebezigheden, dan moet je er wel rekening mee houden dat je hier geen internet hebt en ook geen televisietoestel.

Alle info: www.meonsprings.com – voor de glamping: www.easthants.gov.uk/visit-east-hampshire – voor de overtochten: www.poferries.com

 DSC_0005DSC_0015DSC_0104DSC_0105DSC_0181