“Net ietsje meer wonen in stijl zonder zorgen”

 

Vlakbij het centrum van Edegem , met uitzicht op het unieke domein Park Ter Linden en het historische fort V, ontwikkelden Alides en Cornerstones samen Elysia Park, een hedendaags woonproject in een residentiele parkomgeving.

De eerste fase was reeds goed voor indrukwekkende cijfers : van de 115 appartementen werden er al 113 verkocht. Op 26 april werd de tweede fase gelanceerd.

De tweede fase is een combinatie van 48 appartementen en assistentiewoningen. Vooral dit laatste project –Elysia Park Silver genaamd- is een meerwaarde voor vele inwoners van Edegem. Schepen Brigitte Vermeulen die onder meer verantwoordelijk is voor Ouderenbeleid verduidelijkte dit zeer goed: Edegem heeft heel veel senioren , 30% is boven de leeftijd van 65 jaar en de gemeente telt het meeste aantal 80 plussers in België. Er is dus nood aan assistentiewoningen en begeleid wonen in de vertrouwde omgeving. Dit project beantwoordt daaraan volgens de schepen.

Een assistentiewoning is een volwaardig appartement met extra diensten. Het moet echter ook voldoen aan strenge wettige vereisten. Er zijn strenge voorwaarden naar zowel infrastructuur, locatie , zorg en omkadering. Er moet een erkende uitbater zijn die zich minimaal 15 jaar in het project engageert. Exploitant hiervoor is Meridia die de verdere service zal bieden. Zij werken met een zorg- en dienstenpakket op maat van de bewoner. Basisdiensten zijn onder meer een noodoproepsysteem, organisatie van comfortdiensten , een sitemanager. Vele diensten kunnen op maat uitgebreid worden.

De 62 assistentiewoningen zijn zeer ruim met éen en twee slaapkamers en een oppervlakte van 65 tot 90 vierkante meter. Een Grand Café en gemeenschapsruimte zal fase twee vervolledigen.

De doorgang naar het groene gedeelte van Hof ter Linden samen met de uitgewerkte en goedgekeurde verkeersafwisseling richting Prins Boudewijnlaan zorgt zeker voor een extra meerwaarde.

“Ze zorgen voor rust, klasse en contact met de groene omgeving” , zo zouden we Elysia Silver kunnen omschrijven.

Info: http://www.elysiapark.be/

 

Foto’s en tekst: G. charrin