Elysia Park Edegem

 

Elysia , volgens de persverantwoordelijke van Cornerstones: “ Een moment van perfect geluk”. Het is nu de gepaste naam van een hedendaags woonproject in een residentiele parkomgeving. Op woensdag 30 januari werden de werken symbolisch gestart , niet met de eerste spade of eerste steen maar met de eerste proefboring voor een eerste “ symbolische “ paal. Ontwikkelaars Alides en Cornerstones tekenden present samen met de landschap- en woning architecten en aannemer Van Laere. De activatieknop werd ingedrukt door Sofie De Leeuw, schepen Ruimtelijke Ordening , Edegem.  

Het project ligt bijna rechtover het Carrerfour complex op de Prins Boudewijnlaan en komt op de verloederde site Fortis-Extraction , ooit een sportcomplex van het bankwezen. De bouwheren begonnen rond 2011 aan deze locatie te denken. Twee jaar geleden werd de grond gekocht. De opstart met de bemaling gebeurde op 2 januari en men hoopt tegen einde 2019 een meiboomviering te doen voor fase 1. Er komen in drie fazen vier woonclusters, alles ingebed in een privatieve parktuin van 90 hectare met vijvers en verschillende fiets- en wandelpaden. Alles wordt verkeersvrij met parking ondergronds. In totaliteit spreekt men over ongeveer een 90 woonentiteiten. Fase 1 telt 115 units en sinds de verkoop begon in februari 2018 is er reeds meer dan 90% verkocht. In fase 2 gaat men ook naast 48 appartementen voor 62 assistentiewoningen met ondersteunende zorg. Fase 3 uiteindelijk gaat voor 85 ruime appartementen. Er is ook mogelijkheid voor vrije beroepen aan de kant aangrenzend aan de P. Boudewijnlaan. Alles vlakbij het centrum van Edegem , met uitzicht op het domein Park ter Linden en het historische Fort V. De eerste bewoners worden tegen de zomer van 2020 verwacht.

Ook werd de nadruk gelegd op het traject dat men met de gemeente Edegem op korte tijd heeft tot stand gebracht. Een strenge maar aangename toezichter volgens de aannemer. Er is respect voor natuur, mobiliteit en omwonenden door talrijke ingrepen. Zo is er een vast werfhekken dat veel duurzamer en veiliger is en is er een oplossing voor de infiltratie van het regenwater. Kortom een luisterend oor en dialoog is hier de baken naar een constructief beleid. Maandelijks is er trouwens ook een digitale nieuwsbrief voor omwonenden.

Het hele project zou max drie tot vier jaren mogen duren en zal zeker een uitstraling geven naar de Zuidrand van Antwerpen. De weergoden waren trouwens zeer mild voor de opstart . Veel sneeuw op 30 januari Vlaanderen maar Edegem zat in een gespaard gebied.

Meer info: http://www.elysiapark.be/

Tekst en foto’s : Gust charrin