Iedereen Beroemd

Iedereen Beroemd is een Vlaamse film uit 2000 van Dominique Deruddere. Jelle Cleymans schreef voor de gelijknamige musical van Frank Van Laecke de liedjes. Ik ben geen componist alleen een liedjesschrijver volgens Jelle. De Vlaamse muziek uit de jaren 70 is mijn stijl. Levensliedjes die zelfs aansluiten bij soul & blues. Deze versie is een volkstheater met liedjes , een Vlaamse feelgood , waarin veel gelachen wordt maar ook emoties de ronde gaan. In de opnamestudio te Mechelen neemt de cast de volledige muziek op.

De repetities zijn al vier weken aan de gang. Tijd om met een der hoofdrolspelers , Nele Goossens , een praatje te slaan.

 

Nele Goossens is Chantal Vereecken in Iedereen Beroemd

 

De Rode Draad in deze musical is muziek van de jaren 70’ .Is Nele een fan ?

-Jazeker, mijn oma had een enorme platencollectie en ik ben er mee groot gebracht. De Nederlandstalige” zeventigers “zijn zelfs nog meer mijn ding.

Vapeurs is ook nog bezig , nu deze repetities, is dit goed te combineren ?

  • Absoluut. Dit geeft me geen enkel probleem. Heb nu ook nog mijn cabaret en kan gemakkelijk gedurende de dag veranderen van tekst. Ik ben veel met mijn teksten bezig en lees ze ook ver van tevoren. Ik kan perfect in schijfjes werken en denken.

 

Vapeurs Twee , ook voor jou een succes?

  • Ik heb er elf meer van genoten. Je kent al je collega’s wat een enorm pluspunt is en ik kon meer diepgang in mijn personage leggen.   Zeker toen ik in de retro scene de moeder speelde. Er was humor maar ook veel ontroering en we hebben het niveau dieper en hoger kunnen trekken.

Je stopt dit seizoen met Het witte Paard?

 

– Ik doe dit zeker niet omdat het een sleur aan het worden is. Meer dan 10 jaar was ik er steeds in juli en augustus. Ik kon geen vakantie nemen met het huisgezin. Ik heb een grote tuin , werk er graag in maar kwam er niet toe. Ik wil nog herinneringen kunnen creëren met de kinderen vanuit een vakantie. Men moet soms keuzes maken en eerlijk gezegd het was emotioneel wel een zure appel waar ik door moest. De deur is zeker niet toe!

Musical , zang , humor : top comédienne of iets anders?

-Ik ben begonnen op het Toneelhuis met serieuzere rollen , daarna begon het volkser te worden, ben echter blij dat ik hier in Iedereen Beroemd weer een dramatische rol mag spelen. Een clown heeft twee kanten : de humor , maar hij of zij kan ook veel ontroering brengen. In het cabaret kan ik beiden combineren. In het najaar komt mijn eigen cabaretshow waarmee ik langs de CC zal toeren. Ik speel graag in alle types van zalen. Ik pas me aan en heb daarom veel interactie met het publiek.

Vanaf 15 februari in Theater Elckerlyc, info: www.judas.be

 

Tekst: G. Charrin , foto’s: Peter Minnebo.