Eenzaamheid, wat ben je overbevolkt

Een quote van ons allerbekende Gerd de Ley tijdens de première van “En nu”, de achtste kortspeelfilm van Paul Lacroix. De groep rond Paul tracht alle drie jaar een filmproject te realiseren als non-budget productie. Dit jaar kozen ze voor een sociaal drama met in de hoofdrol eenzaamheid. Weer is Raymond De Bruyne erin gelukt van een passend verhaal een goed verhaal van te maken. Eenzaam duurt het langste en werkt als een neerwaartse spiraal. Raymond laat zien hoe zijn hoofdpersonage poogt om hieruit te geraken. Zal hij hierin lukken?

De film werd opgenomen op 4 locaties, één ervan, de Wilde Zee in Antwerpen. Er waren 6 opnamedagen en de cast met figuranten telde 35 koppen. Voor de eerste keer gebruikte de filmploeg ook een drone. Paul Lacroix zorgde dus voor de productie terwijl de regie in handen was van John Peeters.

De twee hoofdrollen zijn voor Rikkert Van Dyck, die we ook kennen uit de vorige Lacroix-De Bruyne productie Fuorviato en Michele Even. Rikkert is Willem De Greef en Michele is Lore. Michele is trouwens de stiefdochter van Rikkert.

Willem De Greef is een succesvol zakenman, die na het overlijden van zijn vrouw de zin voor het leven verliest en alleen eenzaamheid rond zich heeft. Zal de onverwachte ontmoeting met Lore een oplossing brengen? Dit weet je na het bekijken van de 29 minuten durende kortfilm “En nu. Een film die je tot nadenken dwingt en die je gerust tot het betere kwaliteitswerk kan noemen. “Small is Beautiful “.

De film zal geregeld vertoond worden op niet-commerciële filmfestivals, in culturele centra en vanaf april ook via het internet – tv-kanaal www.LeisureTV.be. Er wordt ook gedacht aan een rondreizende voorstelling in de zorgencentra, waar eenzaamheid ook een constante is. Afsluiten doen we met een passende quote van Raymond: “Ontmoeten heeft niks met moeten te maken”.

DSC_0049DSC_0050