Radio 2 Eregalerij jubileerde in Kursaal Oostende

 

De Radio 2 Eregalerij jubileerde afgelopen woensdag met een schitterende 20ste liveshow in Kursaal Oostende.  ‘We gaan een aantal mensen in de bloemetjes zetten’, aldus presentator  Niels Destadsbader.

Ere wie ere toekomt, Soulsister en producer Wouter Van Belle. Jan Leyers en Paul Michiels, beiden afgeborsteld in strak pak, mochten plaatsnemen in de zaal en genieten van hun eigen successen.  Helmut Lotti swingde het podium af met ‘Company’ en Laura Tesoro nachtegaalde ‘Changes’.

Wouter Van Belle werd beschreven door Daan als ‘een spelend kind, zo zot als een achterdeur’.  Stijn Meuris paste voor de gelegenheid de lyrics ‘Ik Hou Van U’ aan met ‘Wouter, geef me een kus’. Bewonderenswaardig dat Radio 2 ook oog heeft voor de artiesten achter de knopjes in de studio, die met een muzikaal kleurenpalet een schilderachtige mastertape creëren, waarvan de successongs decennia lang meegaan. Zo is Wouter de man achter de internationale doorbraak van Axelle Red, die ‘La Sensualité’ nog eens vurig  live losliet op het publiek.

Postuum werd dankbaar en gepast teruggedacht aan Stefaan Fernande met ‘Nobelprijs’ (Koen en Kris Wauters), Yasmine met ‘Porselein’(Pommelien) ,Arno met ‘Les Yeux  de ma mère’ (Axelle Red) en’ Oh La La La, c’est magnifique’.(Stijn Meuris)

Leyers & Michiels, die ooit elkaar tegenkwamen in café ’t Pleintje in 1986, mochten de avond feestelijk aflsuiten met gekende nummers ( ‘Through before we started’  ‘Tell Me What It Takes’ ‘The Way To Your hearth’) maar ook met nieuw werk. (‘I need Your Love’).  De blend van hun stemmen klonk beter als ooit tevoren en kent ongetwijfeld nog vervolg.

Paul Michiels had het laatste woord: “Jullie waren fantastisch!”

Tekst en foto’s: Peter Minnebo , L. lemmens.