Dolfje Weerwolfje

Regisseur Olivier De Meyer gaat dit jaar voluit voor Dolfje Weerwolfje.

Elk jaar verrast Event-Team ons met een originele musical. Sinds verleden jaar was er al geweten dat het voor 2018 “Dolfje Weerwolfje “zou worden door de vroege audities die werden gedaan om alle kinderrrollen en het kinderensemble in te vullen. Er zijn drie verschillende kindercasts. Ze werden geselecteerd aan de hand van die audities in juli en augustus 2017 uit meer dan 125 kandidaten. Nu is het zover en de repetities zijn goed onderweg voor de opstart in april. Dofje is ontsproten bij de Nederlandse auteur Paul Van Loon , die het figuurtje creëerde in 1996 en er ondertussen reeds 13 verhalen heeft over geschreven. Meer dan 1 miljoen boeken zijn verkocht over gans de wereld en het is vertaald in meer dan tien talen. Pul , de man met de eeuwige zonnebril zal de première komen bijwonen.

Dolfje woont bij de familie Vriends, bestaande uit vader Willem, moeder Jasmijn, en hun zoon Timmie. Hij is op zijn derde door hen in huis genomen omdat zijn echte ouders hem in de steek hadden gelaten toen ze ontdekten dat hij een weerwolf zou worden. Dit zit in zijn familie, maar slaat altijd een generatie over. Dolfjes grootvader is ook een weerwolf, maar zijn ouders zijn dat niet. De familie Vriends kent Dolfjes geheim, maar accepteert hem desondanks, vooral omdat Willem Vriends enorm van anders houdt. Elke maand verandert Dolfje gedurende drie nachten op rij in een weerwolf; bij Volle Maan, de avond daarvoor, en de avond erna. Dolfje zelf is eerst een doodgewone jongen van bijna zeven. Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets bijzonders: in het kille maanlicht veranderen zijn handen in klauwen, hij krijgt een witte staart en puntoren. Nu staat zijn hele leven op zijn kop. Daarenboven is er nog een vreemde man die om de haverklap opduikt.

DSC_0065DSC_0060

De originele Nederlandse musicalproductie deed Nederland aan tot maart 2017 en het originele decor verhuisde onmiddellijk naar de decorruimte van Event –Team. Het hoogste punt van het decor is 6 meter 26.

Dit jaar in de cast Jan Schepens , Katja Retsin en Dorothy Wuyts. Voor Dolfje zelf zijn er drie jonge vertolkers die een beurtrol krijgen. Voor Katja is het haar debuut op de planken. Musical heeft ze nog nooit gedaan. Het is acteren , zingen en dansen tegelijk. In Dolfje moet ze wel geen solo’s zingen.

Event-Team gaf de pers reeds gelegenheid om enkele scenes uit de show te tonen en je komt zeker aan een boeiend , meeslepend verhaal in een musical waar de inhoud niet moet achterblijven op de muziek.

DSC_0074DSC_0078

Zoals de traditie het wil begint men in april in CC De Stroming te Evergem ( thuisbasis van het Event- Team) en gaat men daarna toeren door Vlaanderen met onder meer voorstellingen in zaal Elckerlyc.

Info: www.dolfjeweerwolfje.be