Wij flamingo’s heten je welkom

De opening van de Savanne is reeds na enkele weken een voltreffer in de Zoo van Antwerpen. Op 19 juli was er al een volgende fase van het masterplan dat zijn inhuldiging kende. Door het opschuiven van de kassagebouwen kwam er een grote ruimte vrij voor de kiosk. Dit plein is vanaf nu voor iedereen toegankelijk en burgemeester Bart De Wever installeerde het naamplaatje met “Flamingoplein” bij de ingang. Vanaf het plein heb je nu zicht op een typisch zoofenomeen uit vervlogen jaren: de roze flamingo’s die sinds mensenheugenis de bezoekers verwelkomden, zijn terug.

Derde onderdeel was het volledig terugbrengen tot de originele basis van het Flamingorestaurant. Het is helemaal in ere hersteld in zijn neo-Lodewijk XVI–stijl en heet voortaan Grand Café Flamingo. Hier kun je terecht voor een hapje in stijl. Geniet er van een niet-alcoholische cocktail, een Belgisch biertje en fingerfood uit de vier windstreken. Chef Christian Ledent zorgde o.a. voor een geslaagde vlees- en/of kaasplank met bv. ham uit de Siërra Nevada, kaas uit het assortiment van Meesters Van Tricht en een Vlaamse mosterd op ambachtelijke wijze.

Als toemaatje is er juist voor de kiosk nog een zogenaamde regensteen met een gedicht van de burgemeester zelf, de regenpoëziesteen is mooi effen bij droog, zonnig weer en regent het, dan komt de tekst tevoorschijn.

De Zoo van Antwerpen slaagt er werkelijk in om “zijn tijd van toen” terug te brengen aan de hand van hedendaagse technieken en middelen. Misschien zien we ooit nog in de nieuwe shop de oude schoolschriften opnieuw verschijnen met vooraan telkens een dier en achteraan de uitleg. Ik denk dat de hoofdkleur blauw was.

DSC_0201DSC_0166DSC_0209