Flikken in Verwachting

 

Donderdag 7 november bracht EWT zijn tweede theaterstuk in première. “Flikken in Verwachting “ is van de hand van Bruno Timp , die ons op het einde van verleden seizoen , het ingrijpende en toch hilarische “ Moedenie!” bracht. De komedie die Bruno vandaag bracht in regie van Frank De Kaey is meer een klucht pur sang.

Het verhaal :

Een amateur gezelschap “ de vriendenkring van de lokale politie” gaat een drama opvoeren. De regisseur is hun eigen chef op rust. De vaste regel van het gezelschap is dat alleen mensen van het eigen bureau mogen meedoen. Door de inbreng van een last minute vervanger , een onverwachte zwangerschap en een decor dat wat dwars doet stapelen de misverstanden zich op en komt er in feite van een drama niet veel terecht.

Cast: Goed opletten met alle namen hoor!!

Albert ,de oud- chef en regisseur ( Theo Van Baarle ) Hij schreef het drama zelf en wil het niveau van zijn acteurs en voorstelling opkrikken. Hij speelt Marcel de hoofdrol.

Viviane ( Chris Mathieu) is de souffleuse van dienst en heeft meer last met haar handtassen.

Hilaire ( Maarten Bosmans ) is de last minute stand-in en moet Bianca , een vrouwenrol spelen , maar heeft een affaire met agente Myriam ( Daphne Paelinck) die Monique speelt. Tot overmaat van ramp heeft haar moeder Hélène ( Liliane Dorekens ) ook een rol , Tanya ,de hippie.

Cisse ( Jeroen Logghe) speelt Robby de agent en Gianni ( Reggy Turneer ) is gewoon een agent zonder naam –een figurant dus .

Jean Speicher zien we als Hugo de technicus die voornamelijk met de verlichting bezig is en agente Maggy ( Iante Beye) is de make-up specialist van dienst.

Ja hoor! Negen acteurs op het podium. Misschien gewaagd voor de kleine knusse zaal te Deurne maar ze lukken er wonderwel in en op sommige momenten voelt de toeschouwer zich bijna een deel van het stuk. Nog maar eens een staving van “ Small is Beautifull”! Maarten voelde zich precies terug in Loslopend Wild !

Flikken in Verwachting geeft je twee uur genot en plezier , je geniet onbezorgd en moet minder nadenken dan de cast voor wie het niet zo’n gemakkelijke opdracht was om de soms ingewikkelde tekst en onverwachte situaties tot een goed einde te brengen. Allen slaagden ze met brio!

Toch ook weer een pluim voor de decorbouwer , hier was ook weer de eenvoud troef maar visueel weer een voltreffer.

 

“ Flikken in Verwachting” nog tot en met 22 december 2019 in EWT –Theater Deurne.

En in januari kijken we al uit naar een hilarische start van 2020 met de komedie “ Paprika”.

Meer info en tickets: http://www.ewt.be/

Tekst en foto’s : G. Charrin.