VLM nu ook naar Birmingham

 

Een Fokker 50 van VLM Airlines vertrok op maandag 26 maart om 12u40 vanop Antwerp Airport richting Birmingham, de tweede grootste stad van Groot-Brittannië. Hiermee is er opnieuw een dagelijkse verbinding tussen de Scheldestad en de Engelse West Midlands.

DSC_0002DSC_0004

Birmingham is niet alleen een trefplaats voor zakenlui , denken we bv. aan de diamant industrie ,maar heeft ook op toeristisch gebied enkele troeven in handen. Centraal is er het Gas Street Basin , een verzamelplaats van oude kanalen met aanlegplaats voor de smalle kanaalboten ( the narrow boats). Het gaat misschien niet zo goed met het voetbal in Birmingham want dit seizoen is het bijna helemaal zeker dat West Bromwich Albion , de enige Premier League ploeg uit de stad ,zal dalen. Geen nood , in de Championship ,of tweede klasse , komen ze hun stadsgenoten Wolverhampton Wanderes , Birmingham City en Aston Villa tegen. Een extra reden om de stad te bezoeken indien je naar authentiek voetbal en derby’s snakt. Het centrum beschikt over een aantal gerenommeerde musea en de stad is ook gekend voor haar bier en chocolade industrie. De verbindingen zijn 1x per dag van maandag tot vrijdag. De luchthaven in de West Midlands biedt ook vele mogelijkheden tot transit naar andere UK bestemmingen. Voor VLM zijn er zeker mogelijkheden om later gemakkelijke verbindingen aan te bieden via Birmingham. Denken we bv. maar aan Belfast , nu vanuit België niet gemakkelijk te bereiken.

Als centraal gelegen stad in Midden Engeland is Birmingham ook een redelijk goede uitvalsbasis voor de omgeving . Hierbij denken we aan Oxford en de idyllische Cotswolds.

DSC_0008DSC_0010

Naar aanleiding van de start van het zomerseizoen werden ook een paar andere wijzigingen aan het vluchtprogramma aangebracht. Zo vertrekken de ochtendvluchten naar München en Maribor drie uur vroeger dan voorheen en wordt voortaan op weekdagen zowel ’s morgens als ‘s avonds van Antwerpen naar München gevlogen. De eerste vlucht naar München komt er nu reeds om 7u en vliegt dan door naar Maribor in Slovenië. De tweede dag vlucht naar München doet Maribor niet aan.

Bij VLM Airlines zijn in de ticketprijs een drankje en snack inbegrepen en mag iedere passagier ook een bagagestuk van max. 23 kg gratis inchecken. Op Antwerp Airport kunnen passagiers inchecken tot 20 minuten voor het voorziene vertrekuur van hun vlucht. Bovendien zijn de parkings van de luchthaven van Antwerpen heel wat goedkoper dan die van de grote Belgische luchthavens.

Met Tui , BMI en VLM krijgen we nu op weekdagen 16 bestemmingen . www.flyvlm.com

DSC_0025