Flyinggroup en haar nieuw hoofdkwartier

 

Flyingroup, de grootste zakenjetonderneming van de Benelux, heeft donderdag 29 november haar nieuwe hoofdkwartier op de luchthaven van Deurne voorgesteld. Ondanks de coronacrisis heeft Flyinggroup 5 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantoor op de luchthaven.

Men gaat uit van verschillende pijlers. Geloof in de toekomst, Rebranding, Flyingbubble en duurzaamheid .

Zakenluchtvaart is een essentieel element in het succes van economische hotspots. Naar de toekomst toe wil Flyinggroup verder blijven inzetten op uitmuntende dienstverlening en duurzaamheid. Het Flyingbubble –concept , waarbij de klant van zijn thuis tot op zijn eindbestemming deur-tot-deur chauffeur-service met elektrische voertuigen wordt aangeboden, is daarvan een mooi voorbeeld.

Het hoofdkwartier is energieneutraal. Door de aanwezigheid van zonnepanelen en het gebruik van aardwarmte wekt men in het gebouw meer energie op da men gebruikt. Het overschot gaat onder meer naar het opladen van de elektrische wagens. He hoofdgebouw heeft nu ook een kleine evenementenhal waar bedrijven presentaties kunnen doen.

Flyinggroup is sinds 1995 actief vanuit Deurne. Wereldwijd stelt ze 223 mensen tewerk. Op het hoofdkwartier in Deurne gaat het om 86 mensen.  Op 9 andere luchthavens zijn er kantoren.  Op dit ogenblik heeft Flyinggroup 42 vliegtuigen in beheer , inclusief het onderhoud van de toestellen.  In 2019 werden 5.679 vluchten uitgevoerd , waarvan een 1.800 vanuit Deurne.  Eind volgend jaar wil men het vliegtuig arsenaal optrekken tot 55.

Tekst: G. Charrin. Foto’s: Flyinggroup.