Gala Van De Gouden K’s  trapt met spetterende show trilogie van Awards week af !

 

Afgelopen zaterdag mocht het Gala van de Gouden K’s de aftrap geven van een trilogie Awards week met de Mia’s en de Kastaars! nog in het vooruitzicht. Het Sportpaleis was the place to be voor elke Ketnetfan.

Omstreeks 16u30 lichtten de sterren, genomineerden en uitreikers al een tipje van de sluier op de rode loper met schitterende , soms extravagante outfits en een flinke dosis aan jeugdige energie en hilariteit. Zo zagen we Timon Verbeeck passeren onder de vorm van een ijskast waarin een gekoelde pizza.

De kids werden vooraf  opgewarmd met muzikale achtergrondvibes van Camille en Pommelien en mochten een countdown doen naar de intro song van de Ketnet Wrappers die het uitschreeuwden: ‘Sportpaleis , het is aan u, schreeuw het uit voor uw favoriet!’.

En de gouden K voor  ‘Ketnet-Ster van het jaar’ ging naar… Pommelien! Pommelien speechte voor een eerste keer in haar reeks van overwinningen.

Aaron Blommaert en Coely mochten de award voor familieprogramma van het jaar ‘The Masked Singer’ in ontvangst nemen. ‘Hoe zot is dat?’  aldus Coely.

Camille bracht met  ‘Rihanna’ zomerse vibes  mee, dé zomersong van 2023, nu in putteke winter. Op het einde van het nummer steeg ze als een raket richting sportpaleis hemel.

Voor de keuze van de mooiste outfit werd een jeugdige  Ketnet jury geïnstalleerd in een knus zeteltje! Bert De Cock schreeuwde het uit naar zijn mama: “Ik heb een gouden K!”

Award ‘Online Kanaal van het Jaar’ werd uitgereikt door de plots 50 jaar oudere Sander Gillis (inclusief rollator)  en Steven Van Herreweghe.  De oudjes kondigden de geallieerden aan, maar doelden eigenlijk op de genomineerden.  Karrewiet had prijs.

X!nk!  loodste het nodige rockgehalte de sportpaleis venue in met ‘Ik Wil De Wereld Zien’ en hoe kan het ook anders, ‘De Vriendschapsband’. Coole nostalgie alom!

On stage werd een sneewman gebouwd met sneeuwballen die vanuit het publiek het podium oprolden en Gustaph mocht  de ijzige creatie afwerken met een mooi hoofddeksel.

Bart Peeters liet nog eens de energie als een lavastroom van het podium stromen en kondigde samen met Gloria Monserez  de held van het jaar aan.  De Droomfabriek kwam al even tot leven met een 30 tal jonge briefschrijvertjes die Camille wilden ontmoeten.  Alsook de droom van Aaron Blommaert ging in vervulling, held van het jaar en dit in rood duurzaam skipak!

Ketnet-programma van het jaar:  het afscheidnemende #LIKEME gezelschap. Tevens een pakkend ode lied aan hen met de lyrics: “Merci, likeme#!”

Artiest van het jaar:  Pommelien. ‘Jullie reactie op mijn album was waanzinnig!’ voegde Pommelien er nog aan toe.

Ketnet-Moment van het jaar. “Alle genomineerden hebben iets spectaculair meegemaakt”, aldus Fien Germijns,  die ook iets spectaculair aankondigde: ik ga binnenkort uit de kleren voor het  programma ‘Alles in de strijd’. Winnaar: Sander Gillis neemt afscheid als Ketnet-wrapper, waarbij laatstgenoemde een traantje wegpinkte.

Gustaph live met ‘Because of you’,  gaf het podium extra kleur met zijn gele outfit en werd begeleid door een Ketnet achterban van dansertjes.

Onder de kandidaten van ‘song van het jaar’, queen Zomerhit Pommelien en de sportpaleis babe Camille!  Zita Wauters kwam samen met de sportpaleis-ijsbeer Manu Van Acker deze award uitreiken.

Metejoor en Jacotte Brokken reikten de ‘online ster van het jaar ‘uit.  Jacotte gaf maar al te graag even les over meteorieten en vallende sterren.  De laatste gouden K van de avond:  Timon Verbeeck stortte zich in rood superman-spiderman pak het podium op.

Pommelien sloot het gala af met de song die het luidst wordt meegezongen: ‘Erop of Eronder’. Een krijsende decibelbom vanuit het publiek bleef nog lang na afloop nazinderen.

Ondertussen begint de volgende Award show De Mia’s zijn rode loper uit te rollen voor de uitreiking op 24 januari.

Tekst en foto’s: Peter Minnebo