In Portsmouth vind je genoeg keuze om te eten. Vele gelegenheden maken echter deel uit van een keten en dan vermindert de eigenheid , karakter en soms de kwaliteit toch een beetje. Juist waar Portsmouth overgaat in Southsea is er Beckett’s.

Al 30 jaar is het een van Southsea’s meest geliefde restaurants. In januari 2016 kwam het onder nieuwe eigenaars, jonge mensen met een nieuwe visie op de toekomst van het restaurant. Ze kochten ook het aanpalende pand op en beschikten nu over twee mooie Grade II gebouwen. ( Grade II zijn huizen met een speciale architectuur en of van historische waard, vooral aan de buitenkant gelden strikte regels bij verbouwingen ) Binnenin werd het interieur meer leven in geblazen met onder meer een met de hand gemaakte houten design en fris aandoende marmer. In het totaal werden vier verdiepingen onder handen genomen en nu beschikt men over een elegante bar , een a la carte restaurant , een Deli bar en een aparte eetzaal . Midden dit jaar openen ze ook nog zes boetiek kamers voor overnachting.

DSC_0014DSC_0012

De menu’s bij Beckett’s zijn traditioneel met een moderne draai. Een zeer wisselende menukaart die meegaat met het seizoen en ook veel met lokale producten werkt. Je kan er gaan eten voor een brunch , a la carte nemen of zondags gebruik maken van een traditionele Sunday Lunch. Hiervoor kan je kiezen tussen een twee of drie gangen menu , respectievelijk 24£50 of 29£50 . De service is zeer vriendelijk en naar Franse gewoonte is er gratis water op tafel. Ik ga niet door de menu’s daar ze veel roteren , alleen een hint naar de kaasschotel van het dessert. Hier krijg je enkele top lokale kazen . Geen stokbrood erbij zoals in Frankrijk maar nog steeds op de Britse manier met selder en de zogenaamde cheese crackers , de dunne beschuitjes. Alle info: www.beckettssouthsea.co.uk

Op ongeveer een 25 tal km. ten noorden van Portsmouth , midden in het golvend landschap van het South Downs National Park, kwam ik in het dorpje Hawkley een oergezellige gasto pub tegen. The Hawkley Inn ligt midden in het dorpje op een 100 tal meter van een pittoreske “ green “met zijn dorpskerkje. Vernieuwende eigentijdse menu’s tezamen met pub klassiekers. Zo kan je best de keuken van Hawkley Inn noemen. Als totale anglofiel hield ik mij aan de pub klassiekers en had een steak & kidney pie with roasted potatoes en mixed vegetables. Een top keuze voor £ 16. De pub is ook een free house en “ Real Ale pub “, dus niet gelinkt aan een brouwerij. Zodoende genoeg keuze in het bier. Lager ( pils bier) is nog steeds niet mijn meug maar hier vond ik lokale en regionale biermerken , sommigen van micro brouwerijen uit de buurt. Leuke namen trouwens die bieren zoals Red Cat , Flowerpots of Vibrant Forest. Hawkley Inn is een goede stopplaats voor zowel fietsers, lange of korte afstand wandelaars of gewoon met de auto. De country pub heeft ook een accommodatie aanbod met een vijftal kamers waarvan er een een “four poster “ bed heeft. Voor een kamer met uitgebreid Engels ontbijt betaal je ongeveer £110 .

Alle info: www.hawkleyinn.co.uk

DSC_0145DSC_0151

 

Eindigen doe ik met een hotel uit een grote keten , meestal niet hetgeen ik leuk vind of aanbeveel , maar het Marriott Hotel te Portsmouth bekoorde me wel. Goed gelegen niet ver van de autostrade is het een prima stop om bv. verder te reizen naar Zuid West Engeland. Voor Portsmouth centrum en de historische dokken zit je wel een eindje verwijderd. Daarentegen heeft het hotel een ruime parking voor bijna 200 auto’s , wat je moeilijker vind bij de hotels gelegen nabij het stadscentrum. Marriott Portsmouth heeft een Cast Iron Grill Bar waar ook het ontbijt geserveerd wordt. En ontbijtbuffet om u tegen te zeggen.

Op de site vind je ook een spa centrum met gym faciliteiten en een indoor zwembad , badmeester incluis. Een enorm pluspunt was de vriendelijkheid van het personeel hier, een service die ik spijtig genoeg in vele Londense hotels mankeerde.

Alle info : www.marriott.co.uk/hotels/travel/pmeha-portsmouth-marriott-hotel  

DSC_0155DSC_0136