HOTEL BELLEVUE in TRABEN-TRARBACH (Duitse Moezelstreek)

 

Iets meer dan 100 jaar geleden werd dit pand ontworpen door architect Möhring uit Berlijn, een architecturale meester in de Jugendstil (Belle Epoque), de toenmalige stijl. Pas tientallen jaren later werd het een hotel. Hotel Bellevue was en is nog altijd een baken in de stad. Dit juweel vlak aan de Moezeloever valt op met zijn ovalen vensters met typische ornamenten. Het torentje op de hoek doet meteen denken aan de vorm van een fles Sekt (Duitse schuimwijn). Al van bij het binnenkomen snuif je de authentieke sfeer van de Jugendstil. De hal en de receptie worden bewaakt door een prachtige trap die nog van die tijd dateert. Ook een aantal kamers zijn de stille getuigen van die tijd. Hotel Bellevue is wat men een “Gesamtkunstwerk” noemt, een concept waar ambachtelijke vakwerk en kunst tot een geheel uitgewerkt werd. Enkele originele wandtapijten, luchters en typische meubelen zijn authentiek, de meeste zijn vervangen door kwaliteitsvolle replica’s. Voor de versieringen liet de architect zich gaan rond de “wijn”, het product van de streek: wijnranken, druiven, wijnbouwers aan het werk. De hotelbar is in een Parijse Belle Epoque stijl, in het restaurant is er een groot raam met pure Jugendstilmotieven.

HOTEL BELLEVUE, een hotel voor levensgenieters.

Aussenansicht-vom-gegenueberliegenden-Moselufer-1030x684[1]Art-Deco-Salon-foto1-Kopie-1030x685[1]

Jugendstilhotel Bellevue, lid van de “Romantik hotels en restaurants” staat voor een heel genietbaar en onberispelijk verblijf. De kamers hebben alle comfort, het restaurant heeft een excellente keuken. In de wellness afdeling is er een Finse sauna, een Turks stoombad, fitness en een zwembad. Kortom, het hotel biedt alles wat de levensgenieter en de rustzoeker zich kan wensen. Als je buiten komt heb je aansluiting met het fietspad langs de Moezel, voor het hotel ligt een boot aangemeerd voor een rondvaart en van hieruit kan je het stadje te voet bezoeken.

Info: tel.0049.6541.70.30 /  www.bellevue-hotel.de

 

Het stadje Traben-Trarbach

Op heel wat plaatsen in de stad vind je nog tal van Jugendstil-elementen. De Brückentor –stadspoort aan de brug- en gebouwen waaronder enkele pronkerige villa’s van voormalige wijnhandelaars zijn hiervan voorbeelden. In een ervan is een uniek Boeddha-museum ondergebracht. Heel bijzonder zijn de historische wijnkelders waar sedert 2010 een originele kerstmarkt plaats vindt.

Info (gratis brochure te verkrijgen): herman.taelman@skynet.be

Alle foto’s : Petra Stunning.