Stuk ongeluk

Producent Theaterentertainment heeft voor zijn lente-evenement een spraakmakende komedie voorzien. Het theatergezelschap De Komedie Compagnie is begonnen met de repetities. Stuk ongeluk is een adaptatie van “The play that goes wrong”, een toneelstuk waarin verwarring en chaos troef zijn op de meest humoristische manier.

Regisseur Stany Crets zette er zijn tanden in en het wordt een fysieke komedie met perfect getimede bloopers en massa’s grappen. De totale verwarring zit niet alleen in het stuk op de planken, maar zal ook beginnen in de foyer, doorgaan tijdens de pauze en niet eindigen bij het slotapplaus. Of het decor het zal overleven is een andere vraag. De regisseur liet de pers en de cast genieten van een inlevingsmoment – of stage voor de cast- op het domein Hof ter Linden, het neoclassicistische kasteel naast de Dreef in Edegem. Politie, brandweer en een horde Ambuce-ambulanciers was ter plaatse om heerlijk chaotisch en zeer onverwacht de cast voor te stellen, nadat ze al of niet gewild bijna heel de bovenverdieping van het kasteel naar de vaantjes hadden geholpen. Hilariteit à la John Cleese.

DSC_0064DSC_0065

De cast speelt een bende toneelamateurs die onder leiding van een knotsgekke regisseur een thriller naspelen “Moord op Haversham Manor”, maar het stuk gaat alle kanten uit, behalve de goede.

Een achtkoppige cast met oude getrouwen Dirk Van Vooren en Britt Van Der Borght, Sven De Ridder en Jan Van Dyke zijn ook reeds de Elckerlyc-locatie gewend en verder zijn er nog Koen Van Impe, Kobe Van Herwegen, Tania Kloek en Sébastien De Smet.

Vanaf 20 april in Theater Elckerlyc – www. elckerlyc.be

 

DSC_0080DSC_0092

Tekst en foto: A. Charrin