Jan Van Dyke en tram 7

 

“De Show van M’n Leven” wordt volgend jaar de apotheose van de viering 70 jaar Jan Van Dyke. Het wordt een terugblik op zijn unieke internationale carrière. Jan wordt niet alleen 70 maar viert ook precies 50 jaar carrière. Een show heeft een cast nodig en op 16 oktober stapte Jan op de Groenplaats op Tram 7 om deze “mystery guests “persoonlijk op te halen.

Tram 7 , de blauwe lijn tussen Mortsel en Tolhuis is nu uitgebreid met een parcours naar het Eilandje maar doet het nog altijd uitsluitend met de “ ouwe rakkers” van PCC trams. De eersten van deze soort zijn bijna even oud als Jan , ze dateren van 1960. Krakend en piepend vertrok de bijna historische tram met iconische Scharfenbergkoppeling incluis voor het ophalen der gasten.

Vijf haltes en vijf gasten die luisteren naar de namen van : Franky Boy , Patrick Onzia, Leen Dendievel , Kobe Van Herwegen en zangeres Sofie. De Lou Roman Band zal voor het muzikale gedeelte zorgen. Een mix van ervaring en jong theatergeweld.

Het wordt een revueachtige show in de typische Jan Van Dyke stijl met hilarische sketches , visuele acts en ontroerende liedjes vol met terugblik.

Theater Elckerlyc wordt de plaats van optreden , geen betere zaal in het Antwerpse om de nostalgische plaatsen weer tot leven te roepen waar Jan in zijn carrière optrad- van Blankenberge tot de showtempels van Berlijn , Parijs en Kopenhagen.

Starten doet de show op 29 mei 2020 tot 21 juni 2020.

Alle info: http://www.elckerlyc.be/

Tekst: G. charrin.

Foto’s: Diane Schroven.