Kerstmarkten eind 2019 in de Duitse Moezelstreek

Elk jaar vanaf eind november is er een aangename drukte in de stadjes van de Midden-Moezel, tussen Cochem en Bernkastel. Het is de periode van de kerstmarkten met vele sfeervolle evenementen die u in de kerstsfeer brengen!

  • BERNKASTEL-KUES organiseert de kerstmarkt van 22 november tot 22 december.

Binnen de historische muren van de stad, in smalle straten en op pleinen met zijn prachtige vakwerkhuizen staan een 40-tal feestelijk versierde standjes klaar om zelf gemaakt handwerk en juweeltjes, kaarsen en nostalgische spulletjes voor te stellen. En daarbij kan je Flammkuchen, wafels en een glaasje Glühwein proeven. Op de Marktplatz wordt aan de gevels de adventskalender getoond, elke avond gaat op een verrassende manier een deurtje open. Een hoogtepunt is het fakkelzwemmen door de Moezel waarna de zwemmers kinderen met geschenkjes verrassen. Feestelijk is het vuurwerk op 21 december met muziek en speciale verlichting in de oude stad.

Info: http://www.bernkastel.de/

  • Al voor de 9de maal vindt de Mosel-Wein-Nachts-Markt in TRABEN-TRARBACH plaats .

Van 22 november 2019 tot 1 januari 2020 is er de Mosel-Wein-Nachts-Markt in de voormalige grote wijnkelders van de stad. Van bij het binnenkomen van deze kelders die gedeeltelijk uit de 16de eeuw stammen stroomt de behaaglijke warme geur van glühwein, gebrande amandelen en dennengroen de bezoeker tegemoet. Hier worden decoratieve artikelen, geschenkideeën, culinaire specialiteiten, producten rond wijn en wellness, antiek en creatieve design van mode en sieraden te koop aangeboden.   Er is ook een heel afwisselend programma met vele culturele en muzikale highlights dat de bezoekers in kerststemming brengt. Blikvangers hierbij zijn ook de schaatsbaan en een tentoonstelling rond modelbouw en een andere over de kerstboom.

Info: http://www.traben-trarbach.de/ / www.mosel-wein-nachts-markt.de

  • De kerstmarkt in COCHEM van eind november tot 22 december heeft enkele nieuwigheden.

Langs de stemmig verlichte Moezelpromenade en in een grote feesttent is er de traditionele kerstmarkt waarbij alle soorten winterartikelen voorgesteld en verkocht worden en waar men naast vele eetstandjes ook de glühwein kan proeven. Daarbij komt elk weekend iets bijzonders. Zo worden op 1 en 2 december sprookjes verteld in een klein sprookjesbos. Het weekend nadien is er een middeleeuwse markt met muziek uit de tijd van de troubadours en kinderen die kaarsen maken en klei boetseren. Op 13 november bieden marktkramers culinaire specialiteiten uit heel Europa aan, op 14 en 15 december is er een adventsfeer in de Rijksburcht met een levende kerststal op het binnenplein. Tot slot staat 21 december in het teken van het licht met o.m. een grandioos vuurwerk die duizenden lichtjes over de stad verspreidt.

Info: http://www.cochem.de/ / www.ferienland-cochem.de

U kunt ook de brochure aanvragen bij herman.taelman@skynet.be

Foto’s: Bureau voor Toerisme Bernkastel.